Kurtlar Vadisi Filistin

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas ) silahlı kolu İzzeddin El-Kassam Tugayları dün sabah saatlerinde işgalci İsrail’e yönelik ”Aksa Tufanı Operasyonu” başlattı.Tarihi operasyon İsrail’in hava savunma...

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas ) silahlı kolu İzzeddin El-Kassam Tugayları dün sabah saatlerinde işgalci İsrail’e yönelik ”Aksa Tufanı Operasyonu” başlattı.

Tarihi operasyon İsrail’in hava savunma sistemin de  sorunlar oluşturdu. Ezberleri bozan bu taarruz sadece İsrail’in değil yandaşlarının da kimyasını bozdu.

Dünya şaşkın. Çünkü Filistinli direnişçilerin asla geçilmez denilen İsrail güvenlik sistemini delip geçerek 20 dakikada 5 bin füzeyi ateşlemesi, 20'ye yakın askeri ve stratejik noktayı ele geçirmesi, 100 kadar askeri esir alması, 2156 yaralı, 1000’den fazla ölü ve Kudüs’e kadar uzanan roket saldırılarında bulunması, işgalcileri şaşkına çevirmiş durumda. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı’ndan yapılan açıklamada yaralı ve ölü sayısının artması muhtemel denildi.

İsrail'in İsrail'in güvenlik duvarlarını ve kontrol noktalarını daha önce sadece roketler ve SİHA'lar geçebilirdi. Sızma hareketiyle İsrail tara fındaki pek çok kritik nokta baskınlarla ele geçirildi.
İsrail yönetimi Gazze'yi bombardıman yağmuruna tuttu. İlk belirlemelere göre 1070 Filistinliyi katletti, 4356 yaralı var.

İsrail'in istihbarat zafiyeti sonucunda yaşanan bu operasyonun faturasını Mossad’a kesmesi muhtemel. Bazı ‘müslüman ülkeler’ Hamas'ın bu destansı başarısını görmezden gelmenin peşinde. Zihniyetlerindeki bütün zehirleri  akıtarak konuşuyorlar.
İsrail; havadan, karadan ve denizden abluka altındaki Gazze'yi yok edecek. Çocuk ve kadın demeden 2 milyon 300 bin sivilin yaşadığı kenti yerle yeksan edecek. 75 yıldır Filistin halkına karşı sistema tik katliamlar yapıyor soykırımcı İsrail.

Korkak olmamak gerek. Korkaklar hep kaybetmeye mahkumdur. Korku edebiyatı yapmak yerine abluka altında eli kolu bağlanmış, aç-susuz bırakılmış bir halkın direnişçileri nasıl olur da böylesi büyük bir destanı yazdı ? diye dille, duayla destek olmak varken…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Karşıt medyadan birileri FETÖ yandaşı mı? 20 Mayıs 2024 | 2.301 Okunma Erdoğan'ın belirlediği sınırları doğru okumak gerekir 17 Mayıs 2024 | 1.852 Okunma 17)25 Aralık II. perde mi? 15 Mayıs 2024 | 1.328 Okunma Belirsizlik değil denge olmalı 14 Mayıs 2024 | 897 Okunma Öfke, hırçınlık ve nobranlık ne diye 13 Mayıs 2024 | 857 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar