İYİ Parti seçimin anahtarı mı?

İYİ Parti yerel seçimlerin kaderini tayin etme gücünü elinde tutuyor.Bir önce ki seçimde CHP ile ittifak yapan, 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye...

İYİ Parti yerel seçimlerin kaderini tayin etme gücünü elinde tutuyor.

Bir önce ki seçimde CHP ile ittifak yapan, 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmasını sağlayan İYİ Parti, önümüzdeki yerel seçimlere öz başına girme kararı konusunda oldukça kararlı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret ederek yerel seçimlerde işbirliği teklif etti. Teklif üzerine GİK toplandı. GİK’ te alınan karar partinin GİK üyelerinin ikiye böldü.

İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu; “15 üye CHP ile ittifak yapılmasını isterken 35 üye seçimlere Hür ve Müstakil olarak girme kararının arkasında durdu” dedi.

Akşener, Özgür Özel’e “Bizim seçimlere parti olarak girme kararımız var. Diğer partilere de hür ve müstakil olarak girmeleri yönünde çağrı yaptım. Bu kararlar alınmışken sizin, seçim işbirliği teklifinizi kabul edemem” dedi. 

Yılların siyasetçi Akşener, siyasi olarak doğru bir çıkış yaptı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın belirlediği sınırları doğru okumak gerekir 17 Mayıs 2024 | 1.283 Okunma 17)25 Aralık II. perde mi? 15 Mayıs 2024 | 1.327 Okunma Belirsizlik değil denge olmalı 14 Mayıs 2024 | 897 Okunma Öfke, hırçınlık ve nobranlık ne diye 13 Mayıs 2024 | 857 Okunma Erdoğan ve Özel görüşmesinde Bahçeli çevrimdışı mı? 10 Mayıs 2024 | 1.457 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar