İmamoğlu ve Kurum yerel seçim demeli

İstanbul’daki yerel seçim süreci yerel değil de genel seçimmiş gibi ilerliyor. Seçim, İstanbul gündeminden uzaklarda, dünya siyaseti üzerinden yapılan konuşmalarla yol alıyor. CHP'si içinde, Genel Başkan...

İstanbul’daki yerel seçim süreci yerel değil de genel seçimmiş gibi ilerliyor. Seçim, İstanbul gündeminden uzaklarda, dünya siyaseti üzerinden yapılan konuşmalarla yol alıyor. CHP'si içinde, Genel Başkan Özgür Özel'i dışlayan bir yapı mevcut. AK Parti’de Murat Kurum rakibinin kullanabileceği bazı söylemlerde bulunuyor.

AK Parti'nin İstanbul'da belediye başkanlığı için birden fazla aday adayı vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ince eleyip sık dokudu. Yorumunu almadığı siyasi otorite bırakmadı. Yapılan anket çalışmalarına baktı, teşkilatların nabzını tuttu. Duygusallıkla değil, akılla yol aldı. Murat Kurum, Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yarıştaki yerini aldı.

Hazırlık aşamasında farklı görüşler, farklı isimler, farklı yorumlar olsa da Murat Kurum ismi açıklandıktan sonra birlik görüntüsü oluştu. AK Parti açısından bu seçimin en büyük kazanımı teşkilatlar ile adayların birliğinin sağlanması oldu. 2019 seçimlerinde teşkilatlardaki bölünme Binali Yıldırım’ın seçim kaybetmesine sebep olmuştu.

Teşkilatların sorunsuz çalışmasının verdiği rahatlık ve güvenle Murat Kurum İstanbul'un sorunlarına odaklandı. Sorunların çözümleri konusunda ortaya konulan projeleri anlatan grafikler ilgi çekici oldu. Doğru damarı yakaladı. Kurum'un enerjisi, AK Parti'nin İstanbul teşkilat başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin birikimiyle ile birleşti ve sinerjiye dönüştü.

CHP'deki iç dinamiklere bakacak olursak; Genel Başkan Özgür Özel, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu lansmanında ve ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinde geri planda tutuldu. “Konuk” muamelesi yapıldı. “Ev sahibi” İmamoğlu oldu. CHP’de liderlik sorunu ile yönetim sorunu birlikte yaşandı. Tabanda kaygılar var.

İstanbul'daki deprem riski,

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP yörüngeden çıkmamalı 09 Mayıs 2024 | 23 Okunma Adaletin kuvvetli, kuvvetlilerin de adaletli olmaları gerekir 08 Mayıs 2024 | 790 Okunma Diyalog zemini şahsi hırslara kurban edilemez 07 Mayıs 2024 | 525 Okunma Besinsiz kaldılar vitaminsizler 06 Mayıs 2024 | 936 Okunma 8 yıl aradan sonra ilk randevu 03 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar