İmamoğlu ayar verdi

CHP kendi içinde hep sorunlu. Seçime günler kalmışken Afyon Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın, DEM Partililerle ilgili çıkışı gündem oldu. Hatta siyasi bomba etki yarattı. Olay büyüye...

CHP kendi içinde hep sorunlu. Seçime günler kalmışken Afyon Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın, DEM Partililerle ilgili çıkışı gündem oldu. Hatta siyasi bomba etki yarattı. Olay büyüye büyüye yayıldı. Ekrem İmamoğlu olaya hemen dahil oldu. Özgür Özel ve Burcu Köksal arasında sürtüşme yaşandı.

Burcu Köksal, Afyon’da seçim çalışmaları yaparken, mitingde “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak” diyor.

Özgür Özel, Afyon’dan sonra gittiği Uşak’ta “Burcu Başkan’dan size selam getirdim. Sürçülisan oldu” diye açıklama yapıyor. Bu açıklama sonrası Burcu Köksal, Özgür Özel’e “Dil sürçmesi değil, sözümün arkasındayım” diye cevap veriyor.

Bir partinin genel başkanına böyle bir çıkış yapılamaz. Bu siyasi intihardır. Ya da genel başkana duyulmayan saygının yüksek sesle ifadesidir. İşte o an itibarıyla Özgür Özel’in genel başkanlığı düşmüştür. Bir genel başkan halkın önünde “Burcu Köksal benden düzeltmemi istedi” diyor. Burcu Köksal kalkıp genel başkanını yalanlıyor. Daha da ileri giderek, “Sözlerimin arkasındayım” diyor. Bu sözler CHP’deki genel başkanlık krizini yeniden gündeme taşıyor.

Kriz daha da büyüyor.

Ekrem İmamoğlu İstanbul büyük şehir belediye başkanı ve adayı olarak, Burcu Köksal’a kapıyı işaret ediyor. İmamoğlu, Özgür Özel’i arıyor. “Bu kadını ya partiden ihraç et ya da sözlerini düzeltsin” diye talimat veriyor. İstanbul büyükşehir belediye başkanı, CHP Genel Başkanı’na talimat veriyor. Özgür Özel’de, İmamoğlu’na “Ben senin genel başkanınım. Sen bana nasıl talimat verirsin?” Diyemiyor. Çünkü CHP Genel Başkanlığı’na giden yolda direksiyon Ekrem İmamoğlu’nda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP yörüngeden çıkmamalı 09 Mayıs 2024 | 10 Okunma Adaletin kuvvetli, kuvvetlilerin de adaletli olmaları gerekir 08 Mayıs 2024 | 787 Okunma Diyalog zemini şahsi hırslara kurban edilemez 07 Mayıs 2024 | 525 Okunma Besinsiz kaldılar vitaminsizler 06 Mayıs 2024 | 936 Okunma 8 yıl aradan sonra ilk randevu 03 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar