Hançer kimde?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine “Sırtımda hançerlerle girdim” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan operasyon Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel eliyle...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine “Sırtımda hançerlerle girdim” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan operasyon Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel eliyle gerçekleşmişti.

Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi; siyasette vefa diye bir kavram var. Vefa gösterilmiş olsaydı kırgınlıklar tolere edilebilirdi. Atatürk’ün emaneti olan bu parti, partinin iç bünyesindeki tartışmalara kurban edilmemeliydi.

Kılıçdaroğlu; “toplum nezdinde vefasızlığa uğradığım yönünde algı var. Beraber yola çıktığınız, birlikte mücadele ettiğiniz, kavgayı beraber verdiğiniz, illa sen ‘Cumhurbaşkanı adayı ol diyen arkadaşlar sonra dönüp size tam tersini yaparlarsa ne dersiniz? Bunu vatandaşın takdirine sunayım.

Sanki ben zorla cumhurbaşkanı adayı olayım dedim, aklımın ucundan bile geçmiyordu. MYK’da da Parti Meclisi ve Meclis grubunda da sizin mutlaka olmanız lazım denildi, her toplantıda bunlar söylendi. Düne kadar bana ‘aday ol’ diyen sen değil miydin? Hayatım boyunca dayatma kültüründen gelmediğim için böyle bir şey hiç yapmadım.”

Ekrem İmamoğlu’nun 28 Mayıs seçimlerinden bir gün sonra “değişim” diyerek başlattığı süreç ile ilgili soruya da Kılıçdaroğlu şu cevabı verdi: “Ben boşuna demiyorum ki hançerlendim diye, ya boşuna mı diyorum ben bunu. Sağduyuyla oturup tartışmak varken, partinin yetkili organlarında bunu tartışmak varken niçin böyle bir talep birdenbire patlıyor. Ben bunları biliyorum ama gereksiz bir tartışmaya zemin hazırlamak istemiyorum.”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları siyaset gündeminde tartışma başlattı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Peki soru şu: Ümmetçi bakışla devlet yönetimi caiz midir? 26 Temmuz 2024 | 720 Okunma Soykırımcı küstah Katz! 25 Temmuz 2024 | 781 Okunma Omerta suskunluk yemini 24 Temmuz 2024 | 266 Okunma Kıbrıs Türk'tür Türk kalacak! 23 Temmuz 2024 | 1.281 Okunma FETÖ yöntemi çevrimiçi 19 Temmuz 2024 | 1.104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar