Gazze ateş altında insanlık nerede

Mübarek ramazan ayı ne yazık ki Gazze'de ateşkes yapılmadan başladı. Tüm insanlık, yüreğinde merhamet taşıyan her insan ramazanda ateşkes ve insani yardım yapılacak mı yoksa yeni katliamlar mı yaşanacak...

Mübarek ramazan ayı ne yazık ki Gazze'de ateşkes yapılmadan başladı. Tüm insanlık, yüreğinde merhamet taşıyan her insan ramazanda ateşkes ve insani yardım yapılacak mı yoksa yeni katliamlar mı yaşanacak Gazze'de? Diye düşünmeden edemiyor.

ABD Başkanı Biden, 6 haftalık acil ateşkes için çalıştıklarını ve Refah'a saldırının kırmızı çizgi olduğunu söylerken İsrail Başbakanı Netanyahu, Refah'ta operasyon yapma kararlılığını tekrarlıyor.

1.4 milyon Filistinlinin açlıkla boğuştuğu Refah'ta İsrail ordusunun hem de ramazan ayında katliamlara devam etmesi tüm dünya ve Müslüman âlemi için yeni bir büyük utanç kaynağı olacak. 

İsrail üzerindeki etkili tek ülke ABD. O nedenle gözler ister istemez Biden yönetimine çevriliyor. ABD’de Kasım ayında yapılacak seçimlerde "soykırıma desteğe son ver" temalı eylemler sıklıkla yapılıyor. Hatta ABD halkından toplanan vergilerin İsrail için kullanılması protestolara yol açıyor.

Biden, bir yandan ateşkes için çalıştığını, yardım ulaştırılması için geçici liman kurulacağını ve iki devletli çözümden yana olduğunu açıklıyor, diğer yandan İsrail'e verdiği askeri yardımdan hiç geri durmadığı gibi Netanyahu üzerinde katliamları durduracak bir baskı kurmuyor.

Netanyahu gaddar ve her şartta ayakta kalmanın yollarını bilen bir siyasetçi. ABD'nin İsrail'i Refah'a saldırmaktan vazgeçiremeyecek bir yerde olduğu fikrini kimse kabul etmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP yörüngeden çıkmamalı 09 Mayıs 2024 | 468 Okunma Adaletin kuvvetli, kuvvetlilerin de adaletli olmaları gerekir 08 Mayıs 2024 | 792 Okunma Diyalog zemini şahsi hırslara kurban edilemez 07 Mayıs 2024 | 525 Okunma Besinsiz kaldılar vitaminsizler 06 Mayıs 2024 | 936 Okunma 8 yıl aradan sonra ilk randevu 03 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar