Filistin mili davamızdır

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Ankara tarafından yürütülen “İtidal” ve “Sivilleri koruma” politikasındaki hassasiyet 19 gündür korundu. Bugün ki AK Parti meclis grup toplantısında ses...

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Ankara tarafından yürütülen “İtidal” ve “Sivilleri koruma” politikasındaki hassasiyet 19 gündür korundu. Bugün ki AK Parti meclis grup toplantısında ses tonu ve uslub yeni bir noktaya taşındı.

Erdoğan, kabine üyeleri ve ekibi tarafından yapılan temaslarda taraflara “artık dur, yoksa sonuçlarına katlanırsın” uyarısı yapılmaya başlandı.

7 Ekim’de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas’ın ilk saldırısından itibaren, hem Hamas’a hem de İsrail’e olan tepkisini net bir biçimde ortaya koymuştu. Başından beri her iki taraf için “Sivillerin ölmemesi” gerektiğini 25 ülke ile yapmış olduğu temaslarda dile getirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan her iki taraf için, sivil ölümlere karşı çıkan ve bunu mevkidaşlarıyla paylaşan bir lider.

Yaşanan insanlık dramının ve savaşın daha geniş alanlara yayılmasını önlemek amacıyla mesajların içeriği ve ses tonu doğal olarak sertleşti. Filistin meselesinin milli bir mesele olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zaman da İsrail’e “şimdi birlikte hareket ettiklerinin seni yarı yolda bırakır. İşte o zaman çalacağın kapı tarihte daha öncede çaldığın gibi bizim kapımız olacaktır” dedi.

ABD’nin politikası başından beri büyük abi olarak direksiyona geçmek ve küçük kardeş İsrail’in varlığını sürdürmesi için dur kalk yaptırmak üzerinedir. İsrail ABD’nin müsaade ettiği kadar güçlü olabilir. İsrail ve işbirlikçisi ABD’yi en çok tedirgin eden ülke İran’dır.

İran, İsrail’in Gazze’ye saldırmasının bir karşılığı olacağı yönünde sert ifadeler kullandı. Şii milislerin eğitildiği, bölge için silahlandırıldığı, verilecek emirle harekete geçeceği gerçeğini yüksek sesle ifade etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın belirlediği sınırları doğru okumak gerekir 17 Mayıs 2024 | 1.283 Okunma 17)25 Aralık II. perde mi? 15 Mayıs 2024 | 1.327 Okunma Belirsizlik değil denge olmalı 14 Mayıs 2024 | 897 Okunma Öfke, hırçınlık ve nobranlık ne diye 13 Mayıs 2024 | 857 Okunma Erdoğan ve Özel görüşmesinde Bahçeli çevrimdışı mı? 10 Mayıs 2024 | 1.457 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar