Erdoğan ve rehine takası

Kısa süreli, geçici ateşkesin sağlanması ve rehinelerin değişim müzakeleri konusunda 50 gün sonra mutabakat sağlandı.İsrail ve Filistin arasındaki geçici ateşkes için; Katar, Türkiye, Mısır ve...

Kısa süreli, geçici ateşkesin sağlanması ve rehinelerin değişim müzakeleri konusunda 50 gün sonra mutabakat sağlandı.

İsrail ve Filistin arasındaki geçici ateşkes için; Katar, Türkiye, Mısır ve ABD aktif olarak devrede. Biden, ilk defa “çocuklar öldürülüyor” dedi. Netanyahu “geçici ateşkes bitince sonuna kadar devam edeceğiz “ dedi. Yani bu bir ara. Eğer kalıcı bir ateşkesin imzalanması sağlanabilir ise, Gazze’deki katliam durdurulmuş olacak.

ABD’nin Türkiye’yi çember dışına bırakmaya çalıştığını buna rağmen Türkiye olmadan rehine takasında ilerlemeyeceğini bir kez daha görmüş oldu. İsrailli rehinelerin aileleri iki ayrı süreçte ve mektupta Netanyahu’ ya değil Erdoğan’a müracaat ettiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın 7 Ekim’den bu yana sürekli olarak muhataplarıyla, ateşkesin sağlanması konusunda temas halindeler.

Rehinelerin değişiminde Taylandlı rehineler dikkati çekmiştir. 13 İsrailli rehineye karşılık 39 Filistinli bırakıldı, bire üç şeklinde gerçekleşti. Ama Taylandlılar bu denklemin dışında. Taylandlıların karşılıksız bırakılmasının sebebi; Cumhurbaşkanı Erdoğan göstermiş olduğu samimi çabadır. Hamas, Erdoğan’ın çabalarına karşılık olarak birinci takasta 7, ikinci takasta 4 Taylandlı rehineyi serbest bıraktı.

İYİ PARTİ İÇİNDEKİ EL KİMİN

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Karşıt medyadan birileri FETÖ yandaşı mı? 20 Mayıs 2024 | 2.301 Okunma Erdoğan'ın belirlediği sınırları doğru okumak gerekir 17 Mayıs 2024 | 1.852 Okunma 17)25 Aralık II. perde mi? 15 Mayıs 2024 | 1.328 Okunma Belirsizlik değil denge olmalı 14 Mayıs 2024 | 897 Okunma Öfke, hırçınlık ve nobranlık ne diye 13 Mayıs 2024 | 857 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar