CHP'nin değil İmamoğlu'nun yükselişi üzerine tüm planlar

Ekrem İmamoğlu’nun siyasi ikbalini belirleyecek önemli bir yerel seçim var üç ay sonra. İmamoğlu 2028’de Cumhurbaşkanı adayı olmak için niyet ettiyse bu seçimi alması gerekir. İkinci plan; CHP’nin...

Ekrem İmamoğlu’nun siyasi ikbalini belirleyecek önemli bir yerel seçim var üç ay sonra. İmamoğlu 2028’de Cumhurbaşkanı adayı olmak için niyet ettiyse bu seçimi alması gerekir. İkinci plan; CHP’nin başına geçip genel başkan olmaksa muradı İstanbul’u kazanması kaçınılmazdır.

İmamoğlu durumun farkında o nedenle oldukça stratejik davranıyor. İttifak kurabileceği her kesimle dirsek temasında, ittifak konusunda mesafeli olan parti ye de böl, parçala yönet taktiğini uyguluyor.

Akşener 2019 yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’na büyük destek verdi. İYİ Parti’nin İstanbul’daki oy oranı yüzde 8’di, şimdilerde biraz daha az. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener açık ve net bir şekilde kendi adayını çıkaracağını söyledi. Kısaca İYİ Partiden size oy yok dedi.

CHP’nin Alevi seçmeni; Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığı kaybetmesinin siyasi mimarı olarak Ekrem İmamoğlu’nu görüyor.

Alevi seçmen açısından ikinci sorun CHP’nde Alevi ilçe belediye başkanları var. O ilçe belediye başkanlarının aday gösterilmeyecek olması konuşuluyor. Böyle bir durumda Aleviler, CHP’yi destekler mi?

Diğer bir sorun da Genel Başkanlık seçiminde Kılıçdaroğlu’nu destekleyen belediye başkanlarının durumu var. Yerel seçimlerde belediye başkanlarının şahsi oylarının yanında, Partiye değil, adaya oy veren seçmen kitlesi var. Böyle bir senaryoda CHP yine oy kaybeder.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Karşıt medyadan birileri FETÖ yandaşı mı? 20 Mayıs 2024 | 2.272 Okunma Erdoğan'ın belirlediği sınırları doğru okumak gerekir 17 Mayıs 2024 | 1.852 Okunma 17)25 Aralık II. perde mi? 15 Mayıs 2024 | 1.328 Okunma Belirsizlik değil denge olmalı 14 Mayıs 2024 | 897 Okunma Öfke, hırçınlık ve nobranlık ne diye 13 Mayıs 2024 | 857 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar