Bilindik bir kıssadır; Hz. Yusuf

Hz. Yakup’un oğlu Hz. Yusuf, kardeşleri tarafından dışlanmış ve kardeşleri onu kuyuya atarak ölüme terk etmişlerdir.Hz. Yusuf kuyudayken kervancılık işi ile uğraşan kişiler onu bulur ve köle olarak da...

Hz. Yakup’un oğlu Hz. Yusuf, kardeşleri tarafından dışlanmış ve kardeşleri onu kuyuya atarak ölüme terk etmişlerdir.

Hz. Yusuf kuyudayken kervancılık işi ile uğraşan kişiler onu bulur ve köle olarak da başkalarına satar. Hz. Yusuf hayatının bu aşamasında Züleyha ile tanışır.

Züleyha Hz. Yusuf ile evlenmek için ona iftiralar atar fakat Hz. Yusuf pes etmez ve yıllarca zindan da hapis yatar. Hz. Yusuf çok iyi bir şekilde rüya yorumlayabilmektedir.

Bu özelliği sebebi ile de zindan hayatı sona erer. Hz. Yusuf yüce gönüllü olmasından dolayı kardeşlerini affetmiş ve kıtlık döneminde de kardeşlerine yardım ederek onları ölümden kurtarıp Züleyha ile evlenmiştir.

Sonrasında Mısır’a sultan olur. Oğlundan ayrı kalmış olan Hz. Yakup üzüntü sebebi ile kör olmuştur. Oğluna kavuştuktan sonra da gözleri açılmıştır.

Yıllar önce yaşananlar bugün yaşananların habercisi olsa gerek!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP yörüngeden çıkmamalı 09 Mayıs 2024 | 23 Okunma Adaletin kuvvetli, kuvvetlilerin de adaletli olmaları gerekir 08 Mayıs 2024 | 790 Okunma Diyalog zemini şahsi hırslara kurban edilemez 07 Mayıs 2024 | 525 Okunma Besinsiz kaldılar vitaminsizler 06 Mayıs 2024 | 936 Okunma 8 yıl aradan sonra ilk randevu 03 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar