Amaç iktidarı yıpratmak

10 Kasım, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Çanakkale kahramanı, Kurtuluş Savaşı’nın başkumandanı büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat ettiği gündür.”Manevi mirasım...

10 Kasım, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Çanakkale kahramanı, Kurtuluş Savaşı’nın başkumandanı büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat ettiği gündür.”Manevi mirasım akıl ve bilimdir” diyen Mustafa Kemal Atatürk vefatının 85. yıldönümünde tüm yurtta anıldı.

İçinde vatan sevgisi, vefa ve insanlık olan herkes bu ulusal yasa saygı göstermelidir.

Bu coğrafyada bölücülük ve ayrıştırmanın Atatürk üzerinden yapıldığı projeler her zaman alıcı bulmuştur. Cuma günü yaşanan küçük çaplı sürtüşmede bunun göstergesidir.

Bu proje gerçekte iktidarı yıpratmayı amaçlıyor.

Yıllar yılı sağ kesim ve sol kesim hatta Kemalistler hep Atatürk ismini kullanarak toplumda ayrıştırma yaptılar.

Amaç çok net bir biçimde fay hatlarını tekrardan harekete geçirmek ve bölmeye yeltenmektir. Fikirsel farklılıkların, normalleşmesinden rahatsızlık duyma halidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın belirlediği sınırları doğru okumak gerekir 17 Mayıs 2024 | 1.283 Okunma 17)25 Aralık II. perde mi? 15 Mayıs 2024 | 1.327 Okunma Belirsizlik değil denge olmalı 14 Mayıs 2024 | 897 Okunma Öfke, hırçınlık ve nobranlık ne diye 13 Mayıs 2024 | 857 Okunma Erdoğan ve Özel görüşmesinde Bahçeli çevrimdışı mı? 10 Mayıs 2024 | 1.457 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar