Alman tarafgirliği ve Gazze

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 17 Kasım Cuma günü için çok önceden programlanmış Almanya ziyareti gündemde. Alman basını bu ziyarete gölge düşürmenin hatta daha ileri giderek ziyareti engellemek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 17 Kasım Cuma günü için çok önceden programlanmış Almanya ziyareti gündemde. Alman basını bu ziyarete gölge düşürmenin hatta daha ileri giderek ziyareti engellemek için kamuoyu manipülasyonuna başlamış durumda.

Alman medyasının gücünü elinde tutan Siyonizim çizgisindeki sermaye çevreleri bu ziyaretten oldukça rahatsız.

Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas'ı terörist ilan etmedi, terörist sıfatını duymak isteyenlerin direnişçiler ifadesini duyması, İşgal altındaki toprakları için mücadele verenler şeklinde ifade edilmesini hazmedemediler.

Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi dönüşünde yaptığı açıklamada : 17 Kasım'da Almanya ziyaretinin olacağından ve bu ziyarette Batı ülkelerine, Batı ülkelerinin en güçlülerinden olan Almanya ya mesajları olacağını mesajlarında Avrupa’ya bir ses olmasını ifade etti.

Var olan yaşanan bu sorun 7 Ekim’den bu yana değil 1948’den bu yana devam etmektedir. Tel-Aviv’de toplanan Yahudi Milli Konseyinin, İsrail Devletinin kurulduğunu ilan etmesinden birkaç saat sonra Arap Birliğinin İsrail’e savaş ilanıyla başlamış, İsrail %56 olan Filistin toprağını %78’e çıkarmış, 700.000 Filistinli yerlerini terk etmiştir. Uzun yıllar Yahudiler Mısır’da Cezayir’de kovuldu, vatandaşlıkları ellerinden alındı. Göçe zorlandılar. Her iki ülkenin yaşadığı zorluklar çok uzun yıllar devam etti. ABD ve İngiltere’nin desteğiyle palazlanan sorunlar bugünlere kadar gelmiştir.

Erdoğan’ın en başından beri iki devletli çözüm önerisi olmadan bu sorunun çözülemeyeceği aşikar. Akıtılan kanın, öldürülen insanların, yok edilen şehirlerin-ülkelerin tarihi arka planına mutlaka vurgu yapılarak, çözüm getirilmelidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın belirlediği sınırları doğru okumak gerekir 17 Mayıs 2024 | 1.223 Okunma 17)25 Aralık II. perde mi? 15 Mayıs 2024 | 1.326 Okunma Belirsizlik değil denge olmalı 14 Mayıs 2024 | 897 Okunma Öfke, hırçınlık ve nobranlık ne diye 13 Mayıs 2024 | 857 Okunma Erdoğan ve Özel görüşmesinde Bahçeli çevrimdışı mı? 10 Mayıs 2024 | 1.457 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar