ABD ve PKK Esed'le el mi sıkıştı!!!

PKK/KCK-PYD/YPG Irak ve Suriye’de gasp ettiği toprakları terör yuvasına dönüştürmesi tehlikeye daha bir dikkat çekiyor. Alan hakimiyeti oluşturmak ve meşruiyet kazanmak için yerel seçim yapma planlarına...

PKK/KCK-PYD/YPG Irak ve Suriye’de gasp ettiği toprakları terör yuvasına dönüştürmesi tehlikeye daha bir dikkat çekiyor. Alan hakimiyeti oluşturmak ve meşruiyet kazanmak için yerel seçim yapma planlarına hazırlanıyor.

Öyle ki terör örgütünün kaşesi olmadan aday olmak ve oy kullanmak mümkün değil. ABD Dışişleri Bakanlığı bile adil, serbest ve şeffaf seçim ortamının olmadığını açıkladı.

ABD yapılacak seçimlere meşru değildir diyemiyor. Seçimlerin amacı Suriye’yi bölmek ve PKK’ya özerk bir statü sağlamaktır. Gayri meşru bir seçim olduğunu ilan etmek gerekiyor. ABD bunu ilan etmek yerine zamanlama ve şekline itiraz etti.

ABD bu seçimleri engelleyebilir mi? Tabi ki engelleyebilir.

ABD gayri meşru bir seçim olduğunu ilan edecek mi? Net değil, karışık.

PKK neden şimdi seçim istiyor? PKK’nın seçim istemesi ABD’nin PKK’ya açtığı alanın ötesinde büyük bir hamledir. PKK’nın dayatmasıdır. PKK’nın yapmaya çalıştığı kalıcı ve fiili bir durum oluşturmaktır. PKK ajandasına daha önce aldığı kararlar için dayatıyor. Suriye’de yaptıklarından haraç kesiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Peki soru şu: Ümmetçi bakışla devlet yönetimi caiz midir? 26 Temmuz 2024 | 719 Okunma Soykırımcı küstah Katz! 25 Temmuz 2024 | 781 Okunma Omerta suskunluk yemini 24 Temmuz 2024 | 266 Okunma Kıbrıs Türk'tür Türk kalacak! 23 Temmuz 2024 | 1.281 Okunma FETÖ yöntemi çevrimiçi 19 Temmuz 2024 | 1.104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar