ABD İsrail'i İsrail mi ABD'yi yönetiyor

İsrail-Filistin savaşını en yakından takip etmeye ve her türlü bakış açısını dikkate almaya çalışıyorum. Gördüğüm çatışmanın daha büyük alanlara...

İsrail-Filistin savaşını en yakından takip etmeye ve her türlü bakış açısını dikkate almaya çalışıyorum. Gördüğüm çatışmanın daha büyük alanlara yayılmasına şahitlik etmek.

İsrail Filistin’i kafeste tutuyor. Müslüman dünyası sadece bakıyor ve izliyor. Oysa ki Türkiye’nin durduğu yerde durmayı başarabilseler savaşın dinamikleri değişecek.

Müslüman ülke liderlerinin pek çoğunun erime noktasına ulaştıklarını ve bu erimenin yansımalarını görmeye başladık.

ABD bölgede tansiyon yükseltiyor. Yakın zamanda Katar aracılığıyla, İran hükümetiyle anlaşma yaptı. İran’ın elindeki mahkumları vermesi karşılığında, İran’a ait 6 Milyar Dolar değerindeki varlığını serbest bırakmayı vadetti. Sonra ne olduysa oldu geri vites yaptı ABD.

İsrail savaş uçakları Halep ve Şam havaalanlarını bombaladı. Havaalanları kullanılamaz hale getirdi.

ABD, İran’ı doğrudan hedef alabilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Karşıt medyadan birileri FETÖ yandaşı mı? 20 Mayıs 2024 | 2.334 Okunma Erdoğan'ın belirlediği sınırları doğru okumak gerekir 17 Mayıs 2024 | 1.852 Okunma 17)25 Aralık II. perde mi? 15 Mayıs 2024 | 1.328 Okunma Belirsizlik değil denge olmalı 14 Mayıs 2024 | 897 Okunma Öfke, hırçınlık ve nobranlık ne diye 13 Mayıs 2024 | 857 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar