31 Mart seçiminde kilit YRP mi olacak?

Yeniden Refah Partisi İstanbul, Bursa, Malatya, Şanlıurfa gibi pek çok şehirde aday çıkardı. Yeniden Refah Partisi, AK Partisine siyasi şantaj yaptı ama tutmadı.Yeniden Refah Partisi belediye başkan adaylıkları için...

Yeniden Refah Partisi İstanbul, Bursa, Malatya, Şanlıurfa gibi pek çok şehirde aday çıkardı. Yeniden Refah Partisi, AK Partisine siyasi şantaj yaptı ama tutmadı.

Yeniden Refah Partisi belediye başkan adaylıkları için AK Partisinden oltaladıklarını aday gösterdi. AK Partisi Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, YRP’ne geçerek Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Bursa’da tanınmış ve etkin bir siyasetçi olan Sedat Yalçın AK Partisinin tabanından oy alması bekleniyor. Bursa’da CHP’li Mustafa Bozbey’de seçimin güçlü isimlerinden.

AK Partisinin Kestel ve Büyükorhan belediye başkanlarıda saf değiştirip YRP safında yer alanlardan. AK Partiden az da olsa bir miktar oy alacak YRP.

YRP kaybettirmek için çalışmalar yaparken, bir yandan da AK Partinin gölgesinden faydalanmanın peşinde koşuyor.

Bu yapılan kampanyalar yerel seçim için. Yerel Belediyecilikte Millî Görüş’ün en gelişmiş kası. Türkiye’de yerel belediyecilik temelleri1994 yılında Refah Partisiyle, Necmettin Erbakan’la atılmıştı.

YRP bu seçimi o nedenle pas geçmek istememiş olabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Adaletin kuvvetli, kuvvetlilerin de adaletli olmaları gerekir 08 Mayıs 2024 | 563 Okunma Diyalog zemini şahsi hırslara kurban edilemez 07 Mayıs 2024 | 525 Okunma Besinsiz kaldılar vitaminsizler 06 Mayıs 2024 | 935 Okunma 8 yıl aradan sonra ilk randevu 03 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma Özgür Özel İmamoğlu'nu karşısına aldı 02 Mayıs 2024 | 942 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar