Yeni teknoloji girişimleri hayat tarzını değiştiriyor

Alışveriş, sağlık, eğitim ve daha pek çok konuda alışkanlıklarımız değişiyor. Akıllı telefonları sadece kaba bağımlılık yaratan cihaz olmaktan çıkaran yeni uygulamalar teknoloji...

Alışveriş, sağlık, eğitim ve daha pek çok konuda alışkanlıklarımız değişiyor. Akıllı telefonları sadece kaba bağımlılık yaratan cihaz olmaktan çıkaran yeni uygulamalar teknoloji girişimleri sayesinde hayatımıza giriyor. Yıllardır Facebook, Twitter, Google gibi internet devleri hayatımızı şekillendiriyordu. Küresel devlere yemeksepeti, bitaksi, getir, gittigidiyor ve sahibinden gibi girişimler eklendi. Şimdi ise sağlıktan eğitime pek çok alanda girişimler yaşam tarzımızı değiştirmeye devam ediyor.

HEDEF HİNDİSTAN
Eğitim alışkanlıklarını değiştiren Kunduz uygulaması buna iyi bir örnek. Mobil sınava hazırlık uygulaması Kunduz, üç okul arkadaşı tarafından kuruldu.
Kunduz'un kurucuları Başar Başaran, Melih Şener ve Barış Bilgiç önce İzmir Fen Lisesi'nde, sonrasında da Boğaziçi Üniversitesinde sıra arkadaşı. Kunduz'un sahip olduğu teknolojiyi Boğaziçi Üniversitesi'nin yanı sıra, Stanford Üniversitesi'nde yaptıkları çalışmalarla geliştiren Başar, Melih ve Barış'ın şimdiki hedefi ise Kunduz'u başta Hindistan ve ABD olmak üzere dünya çapında kullanılacak hale getirmek.

13 FARKLI DERS
Kunduz'da öğrenciler 13 farklı derste sorularını diledikleri zaman sorabiliyor. Soruların cevapları ortalama 10 dakika içerisinde yüzde 100 çözüm garantisiyle Kunduz eğitmenleri tarafından hazırlanarak görsel şeklinde telefonuna iletiliyor. Öğrenciler soru göndermenin yanı sıra, Kunduz uygulamasında yer alan Soru Bankası'ndan da faydalanabiliyor. Kunduz uygulamasının ana ekranı doğrudan soru fotoğrafı çekimine olanak sağlayacak şekilde kamera işlevine sahip. Bu sayede uygulamayı açar açmaz soru fotoğrafı çekmek ve göndermek mümkün oluyor. Öğrenci soru görüntüsünü hazırladıktan sonra sorunun bağlı olduğu dersi seçiyor sorusunu gönderiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar