Sabit disk değil bulut neslinin çocukları

İTÜ Maçka Kampüsü'ne komşu Abdi İpekçi Yurdu'nda kaçak kaldığım günler daha dün gibi aklımda. Yurdun etüt odasında en iyi masayı seçmek, en iyi not tutan arkadaşın inci gibi...

İTÜ Maçka Kampüsü'ne komşu Abdi İpekçi Yurdu'nda kaçak kaldığım günler daha dün gibi aklımda. Yurdun etüt odasında en iyi masayı seçmek, en iyi not tutan arkadaşın inci gibi yazılarından oluşan defterinden fotokopiler çekebilmek en büyük kaygımızdı. Yurt odalarında ise 4 kişi kalınanlara lüks, 2 kişiliklere de kral dairesi diyorduk.
Peki, şimdi yurtlar nasıl? Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarından hangisi, aradan geçen 30 yıl içinde nasıl değişti? Geleceğimizi değiştirecek beyin gücüne sahip gençler hangi koşullarda yaşıyor?
Dilerseniz bu sorunun yanıtını 2001 yılında doğan gençlere sorarak alalım. Yani 2001 krizi ile doğan "milenyum çocukları"nın şimdi nasıl bir yurtta kalmak istediğini merak ediyorsanız, 1144 öğrenci ile yapılan anketin sonuçlarına bakmakta fayda var.

BEKLENTİLER YÜKSEK
Dijital dünyanın içinde büyüyen Z Kuşağı öğrencilerinden 1144'ü ile yapılan ankete göre, internet hizmetlerinin kalitesi yurt tercihlerinde belirleyici rol üstleniyor. Bu doğrultuda yurt kaydı ve diğer prosedürlerin online ortamda yapılabildiği yurtlar öne çıkıyor. Yani öğrenciler önce sosyal medyadan ve yurtta kalan arkadaşlarından topladıkları bilgiden sonra internet üzerinden tüm işlemleri yapmak istiyor. Çünkü onlar bizim gibi sabit disk değil, bulut neslinin çocukları oldu.
Z Kuşağı olarak adlandırılan 2000 ve sonrası doğumlu bireylerin yükseköğrenim hayatına merhaba demesi, öğrenci yurtlarından beklentileri de köklü biçimde değiştirdi. Yeni nesil öğrenciler, yeni nesil ihtiyaçları da beraberinde getiriyor. Yurt yöneticileri ise öğrencilerin ihtiyaç duyduğu verimlilik ve dijitalleşmeyi bulutla çözüyor.

İNTERNET HIZI VE DİJİTAL SERVİSLER
Yurt yönetim yazılımınd...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 37 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 26 Okunma Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor 22 Mart 2024 | 34 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar