Robotlar işyerinin en iyi çalışanı olamadı

Atlayan, zıplayan, takla atan, kapı açan ve kapatan robotların videoları sosyal medyada beğeniler topladıkça paylaşıma sunulmaya devam ediyor. Sunumlarda ise sürekli robotların hangi meslekleri işsiz...

Atlayan, zıplayan, takla atan, kapı açan ve kapatan robotların videoları sosyal medyada beğeniler topladıkça paylaşıma sunulmaya devam ediyor. Sunumlarda ise sürekli robotların hangi meslekleri işsiz bırakacağının altı çiziliyor. Bu nedenle insanlar da robotlara daha hassas bakıyor.

SIRALAMA YAPAN ROBOT
Robotlar insanların eksik yaptığı veya insan hayatını tehlikeye atan işlere el atmaya devam ediyor. Ağır malzemeleri kaldırmak, sürekli tekrarlanan hareketlerin vücutta yaratacağı zorlanmaları da ortadan kaldırıyor. Bu yüzden iyi çalışanlara ihtiyaç her zaman artıyor.
En iyi çalışan işçiler robotlara öğretmenlik de yapıyor. İşin detaylarını bir çalışandan öğrenen robot, yapılan hareketleri tekrar ediyor. Örneğin, Gebze'de Vitrifiye fabrikasında sıralama yapan Bocchi firmasının kullandığı robot, otomobil fabrikasında boyama yapan robotlar gibi insan sağlığını tehlikeye atmadan işin sürecini yönetebiliyor.
Her gün ortaya çıkan bir yapay zekâ ve robot haberleri insanlarda işsizlik korkusu yaratıyor. Robotlar henüz en iyi çalışanınız kadar iş çıkarıp ve yeni projeler geliştiremiyor. En iyi çalışanlarınız hâlâ en iyi kılavuz olmaya devam edecek.
Parçaları bir araya getirmek için günde 8 bin sefer el manivelasını kullanmak zorundayken, artık bu monoton ve fiziksel olarak zorlayıcı işi robotlar üstleniyor. Bu, hem çalışanlar üzerindeki yükü azaltıyor hem de çalışanların son kalite kontrole odaklanmalarını sağlıyor.

BİRLİKTE ÇALIŞMAK İÇİN HAZIRLIK ŞART
Robotlarla insanların birlikte çalışmasından önce ortam koşullarının hazırlanması gerekiyor. Fiziksel olarak zorlu görevler robotlara verildiğinde, yüksek kalite görevler ve doğrudan kişisel iletişim için daha fazla zaman sağlanıyor. Bosch, işyerini üretim ortamına ve işgücünün çeşitli ihtiyaçlarına uygun hale getiriyor. İnsanları ve makineleri bağlayan arayüzler yeniden yapılandırılıyor. Robotlar esnek bir şekilde farklı tezgah yüksekliklerine göre ayarlanabiliyor ve sensörler sayesinde güvenlik bariyerlerine ihtiyaç kalmıyor.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar