İlk 6 ayda çifte büyüme rekoru

Türkiye'nin girişim ekosistemi ikinci çeyrek ve yarı yıl yatırımlarıyla ilgili istatistikler, 11 Temmuz'da İTÜ ARI Teknokent 4'te startups.watch tarafından düzenlenen etkinlikle açıklandı. Dolar kurundaki...

Türkiye'nin girişim ekosistemi ikinci çeyrek ve yarı yıl yatırımlarıyla ilgili istatistikler, 11 Temmuz'da İTÜ ARI Teknokent 4'te startups.watch tarafından düzenlenen etkinlikle açıklandı. Dolar kurundaki hareketlilikten dolayı hem dolar hem Türk Lirası olarak aktarılan istatistiklerde 2017'nin ilk yarısında Türkiye'deki 63 girişime 133 milyon Türk Lirası yatırım yapıldığı belirtildi.
Bu aynı zamanda girişim ekosisteminin geçirdiği en iyi yarı yıl anlamına geliyor. İkinci çeyrek verilerine bakıldığında 36.2 milyon dolarlık yatırımla dolar bazında tüm zamanların en iyi 3'üncü yatırımı yapıldı. Etkinlikte en çok yatırım alan girişimlerden dördü yatırımcısıyla beraber sektörü değerlendirdi.
İkinci çeyrek itibariyle Türkiye Polonya'ya karşı, Doğu Avrupa'da girişimlere en çok yatırım yapılan ülke olma özelliğini kaptırdı. Polonya özellikle yatırımcılara sunduğu fırsatlarla Doğu Avrupa'nın yükselen yıldızı oldu. Türkiye 36.2 milyon dolarlık yatırımla Avrupa'daki 36 ülke arasında 18. sırada yer bulurken, kişi başına düşen yatırımlar dikkate alındığında 27'nci sırada yer aldı. Yani kişi başına yapılan yatırım tarafından bakıldığında arayı kapatmak için daha hızlı büyüme rakamları elde etmek şart. İsveç ve Avusturya gibi ülkelerin çok düşük nüfuslarına rağmen bu ülkelerde sırasıyla 515 ve 254 milyon dolarlık yatırım yapılması dikkat çekti. Girişim ekosistemine yatırım yapan ülkelerin hızla büyüdüğüne bakılacak olursa, Türkiye'de devletin ve özel şirketlerin girişim sermayesi yatırımlarını hızla artırması şart.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar