Gençlerin yeni hayali kodlama ve tasarım

Hayalindeki projeyi Apple platformunda yapmak isteyen lise ve üniversite öğrencilerine tasarım ve kodlama eğitimi veren TurkishKit, Apple tarafından düzenlenen Küresel Yazılım Geliştiriciler Zirvesi WWDC'ye katıldı.

2016 ve 2017'de tam burslu olarak WWDC'ye katılan öğrencilerden TurkishKit'in kurucusu Emirhan Erdoğan, WWDC etkinliklerine bu yıl ekibiyle birlikte gitmenin mutluluğunu yaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda WWDC'ye tek başına katılmaktan önce mutlu olduğunu söyleyen Emirhan Erdoğan, "Ancak katıldığımda gördüm ki, pek çok ülkeden çok sayıda insan var. Bizden de daha fazla insanın katılmasının daha değerli olduğunu gördüm. Şimdi bunun için çaba harcıyorum. Daha fazla lise ve üniversite öğrencisinin Apple platformunda kodlama ve tasarım öğrenmesi için TurkishKit'in etkinliklerini İstanbul'dan İzmir, Ankara ve diğer şehirlere de taşımayı düşünüyoruz" diye konuştu.



LİSE VE ÜNİVERSİTELİYE AÇIK
Gençlerin sadece tüketici olmaktan üretici olmaya teşvik etmek amacıyla TurkishKit'i kurduklarını söyleyen Emirhan Erdoğan, projeleri hakkında bilgi verdi: "Lise ve üniversite öğrencileri yüksek enerjileri ve keşfetmeye yönelik meraklarını kod yazma ve tasarım konusunda yönlendirmek istiyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 45 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 37 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 26 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar