Evinize sihirbaz gelecek

Google ve Amazon’un akıllı ev asistanı yarışına Arçelik, akıllı ev aletlerini sesli komutla yöneten Sihirbaz’la katıldı. Ürün, sinema bileti almaktan hava durumu bilgilerine ulaşmaya kadar tüm...

Google ve Amazon’un akıllı ev asistanı yarışına Arçelik, akıllı ev aletlerini sesli komutla yöneten Sihirbaz’la katıldı. Ürün, sinema bileti almaktan hava durumu bilgilerine ulaşmaya kadar tüm görevlerini Türkçe komutla yapıyor

Akıllı ve alışkanlıklarınızı öğrenen kişisel asistanlar dünyasına hoş geldiniz. Her sabah kaçta kalktığınızı öğrenerek sizi uyandıran, trafik ve hava durumu hakkında bilgi vererek güne başlamanızı sağlayan, sesle komut verilen akıllı ev asistanı yarışına Google Home ve Amazon Echo'dan sonra Arçelik de katıldı.
Arçelik'in akıllı ev asistanı Sihirbaz'a ilk kurulumu yapıp internete bağladıktan sonra "Sihirbaz" diyerek aktif hale getirmek yetiyor. Asistan, daha sonra "Yarın hava nasıl?" ve "Sihirbaz akşam Çin yemeği için rezervasyon yap" dediğinizde size alternatifleri söylüyor ve rezervasyonu yapıyor. Aslında tüm işlemleri anlaşmalı uygulama ekosistemiyle yapıyor. Sihirbaz'ın şu anda Cumhurbaşkanı ve bakanlar tarafından test amaçlı kullanıldığı belirtiliyor. Akıllı ev asistanları kendi platformunu destekleyen iş ortaklarıyla büyümeye devam ediyor.
Google Home ve Amazon Echo platformuyla, çok sayıda işbirliği kullanılarak, evin eğlence sisteminden sıcaklığına kadar her şeyi sesli komutla yapmak mümkün oluyor.

DİLİNİZDEN ANLAYAN ASİSTAN
Amazon Echo ve Google Home müzik servisleri, akıllı ev aletleri ile uzaktan yönetmeyi, önceden belirlenen görevleri sesli komutla yapmanıza izin veriyor. Ancak bu ürünlerde henüz Türkçe desteği yok.

SÜREKLİ ÖĞRENİYOR
Google Home henüz bu yıl 'Google I/O geliştiriciler' toplantısında duyuruldu. 130 dolara satışa sunulan Google Home "Ok Google" komutuyla aktif hale geliyor ve sürekli dinleme modunda bekliyor. Amazon Echo ise akıllı ev asistanı konusunda daha deneyimli. Alexa sözüyle aktif gelen asistan 180 dolara satılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 37 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 26 Okunma Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor 22 Mart 2024 | 34 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar