En iyi arkadaşım görünmez robotlar

Yol arkadaşı, sohbet arkadaşı, alışveriş arkadaşı, iş arkadaşı derken görünmez yazılım robotu hayatımızın vazgeçilmezi oldu.

Farkında olmadan kullandığımız yazılım robotları, akıllı algoritmalarla internetten alışveriş sırasında en uygun fiyatlı ürünü bulmamızı sağlıyor. Üstelik ihtiyaçlarımızı önceden anlamayı sağlayan özel çözümler kullanarak... Sağlığımız konusunda riskleri akıllı saatlerden topladığı verilerle bizi hatta doktorumuza uyarılar gönderebiliyor. Kaybolduğumuz yerde en iyi yol arkadaşı gibi en az trafiğin olduğu rotayı bize söylemesi artık sıradan bir olay halini aldı. Sesli veya yazılı çeviri yaparak dilini bilmediğimiz ülkelerde iletişim arkadaşımız oluyor. Hatta gönlünüze uygun eş ararken huyu huyuna suyu suyuna uygun birini bulacak kadar çöpçatanlık da yapıyor. Akıllı algoritmalardan oluşan yazılım robotları her gün yeni uygulamalar ve çözümlerle hayatımızı kolaylaştırırken, robotların sınırsız arkadaşlık nimetlerinden faydalanmamızı sağlıyor. Bunca iyiliğine rağmen geleneksel veya sosyal medyada pek çok kez işimizi elimizden alacağına ilişkin tahminleri okumak sinir bozucu olmuyor mu? Sanırım son derece sinir bozucu olmalı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar