Elimize sığdı cüzdana sığmadı

Ana ekran tuşunu kaldırıp ekranı büyüten akıllı telefonlar avucumuzun içine tam oturuyor. Ancak 5 bin TL’ye ulaşan etiket fiyatları tüketiciyi korkutuyor. Şimdi mobil operatörlerin satışlarında taksit...

Ana ekran tuşunu kaldırıp ekranı büyüten akıllı telefonlar avucumuzun içine tam oturuyor. Ancak 5 bin TL’ye ulaşan etiket fiyatları tüketiciyi korkutuyor. Şimdi mobil operatörlerin satışlarında taksit öne çıkacak

Ana ekran tuşu kaybolan, neredeyse sıfıra yakın çerçeve ile sonsuz ekran tasarımı akıllı telefonların daha büyük ekrana sahip olsa da toplam boyutunun büyümediğini gösteriyor.
Ancak Galaxy S8'in satış fiyatlarının 4 bin 400, Galaxy S8+'ın 5 bin TL olması tüketiciyi en çok zorlayan konu olduğu görülüyor.
Poltio dijital anket platformunda Samsung Galaxy S8'de en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz diye sorduğumuzda bin 17 kişinin yüzde 50'si ürünün fiyatını merak ettiğini belirtiyordu. Çok çekici tasarımına rağmen 5 bin TL'yi bulan Galaxy S8+ fiyatı tüketiciyi çok düşündüreceğe benziyor.

OPERATÖR KAMPANYASI
21 Nisan'da satışa sunulacak Galaxy S8 ve Galaxy S8+ için tüketiciler mobil operatörlerin kampanyalarını bekleyecek.
Son birkaç yıl içinde en yüksek tüketici finansman kredisi kullandıran finans şirketine dönüşen mobil operatörler büyüyen operasyonu riski artırmadan yönetmeye gayret ediyor.
Ancak artan internet tüketimine akıllı telefonların büyük katkısının olması finansman riskine girme konusunda operatörleri ikna ediyor. 2016 sonu itibarıyla operatörlerin gelirlerinin yarısına yakını internet ücretlerinden oluşuyor. Bu dönüşüm hızı karşısında tüm operatör akıllı telefon hazırlığı yapmak zorunda.

IPHONE'DAN BÜYÜK DEĞİL
Akıllı telefonlarda ekranın tüm telefonun boyutuna oranı ne kadar yüksekse elimizde taşıdığımız cihazın avucumuzun içine tam oturması daha kolay oluyor. Yani ekran çerçeve oranı yüzde 83 olan 6.2 inç ekrana sahip Samsung Galaxy S8+ ve 5.5 inç iPhone 7 Plus hemen hemen aynı boyda. Üstelik Galaxy S8+ daha dar bir ekrana sahip olduğu için avucunuzun içine daha kolay oturuyor. Yani bu yılın yeni akımının avucunuzun içine oturan en büyük ekran olacağı kesin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar