Dijital deneyim hayatı değiştirdi

Akıllı kumaşlar, dijital ödeme sistemleri ve akıllı giyim asistanları hayatımızı değiştiriyor. Giydiğimiz elbiseler akıllı kumaş kullanarak sağlıktan spor performansına veri üretmeye...

Akıllı kumaşlar, dijital ödeme sistemleri ve akıllı giyim asistanları hayatımızı değiştiriyor. Giydiğimiz elbiseler akıllı kumaş kullanarak sağlıktan spor performansına veri üretmeye başlıyor. Tarzınızı öğrenen akıllı alışveriş asistanları tarzınıza uygun kıyafetleri ayağınıza kadar getiriyor. Hayatımızı değiştiren her uygulama için aslında önemli bedel ödüyoruz. Zamanımızın önemli bölümünü akıllı telefonlarla tüketirken, her uygulama kendi dilimini artırmaya çabalıyor.

GÜVENLİ VE AKILLI
Alışverişi sosyal ağlarda sohbet deneyimi içinde mobil Facebook, Instagram, Etsy ve Letgo mobil uygulamaları üzerinden yapmak sıradan bir durum. Tüketicinin dijital yaşam alanında olmak, akıllı ödeme sistemlerinin en önemli görevi. Sosyal ağlar üzerinden güvenle alım satım yapma kolaylığı sunan chatbot teknolojisiyle Paym.es Türkiye ve yurtdışından yatırım alarak küresel bir girişim olma hedefine doğru yürüyor. StartersHub XO programını başarıyla tamamladıktan sonra kısa sürede 43 bin kullanıcıya ve 400 bin TL'lik satış hacmine ulaşan Paym.es, StartersHub'dan 50 bin dolar ve Suudi Arabistan merkezli risk sermayesi fonu Daal'dan 130 bin dolar olmak üzere toplam 180 bin dolar yatırım almayı başarmıştı.

AKILLI KUMAŞ YETENEKLERİNİ GÖSTERİYOR
Küçülen sensörler artık kumaşın bir parçası haline geldi. Thread in Motion girişimi kumaşın bir parçası haline gelen sensörleri takım elbiseden eldivene, şapkada montlara kadar her türlü kumaşta kullanılabilir hale getiriyor. Üstelik sıcaklık, basınç gibi 30'a yakın bilgi gönderilebiliyor. Elde edilen bilgiler anlamlı sorgularla sağlıktan spora her alanda kullanılabiliyor.

MESAJLARLA ALIŞVERİŞ KOLAYLIĞI
İki kullanıcı arasında Instagram, Facebook, Etsy ve Letgo gibi sosyal ağlar üzerinden bir arkadaşınız ile mesajlaşmak kadar kolay ürün satışı yapma olanağı sunan Paym.es, alıcı ve satıcı arasında güven temelli bir köprü kuruyor. Kayıt ve ürün listelemenin ücretsiz olduğu Paym. es, ödeme altyapısı için Stripe ve PayU ile iş birliği yapıyor. Platformda, müşterilerin soru ve şikayetleri satıcılar tarafından bizzat cevaplanıp, çözüme kavuşturuluyor. Paym.es satışlardan sadece yüzde 6 komisyon alarak, geleneksel pazar yeri platformları ve e-Ticaret sistemlerine rekabetçi bir alternatif sunuyor. Kullanıcılarına hali hazırda Facebook Messenger üzerinden hizmet veren şirket, Türkiye için Whatsapp, Rusya ve MENA operasyonu için Telegram'da çalışan beta versiyonunu yayına almayı planlıyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Türkiye Ekonomi Bankası Girişim Bankacılığı tarafından da desteklenen şirket, Helsinki'de gerçekleşen dünyanın en büyük start-up organizasyonlarından Slush 2017'de de en başarılı 50 girişim arasında yer aldı. Paym. es, bu yatırımla birlikte Türkiye'nin ardından Rusya, İspanya, MENA ve Latin Amerika gibi sosyal medya üzerinde e-Ticaretin yaygın olduğu pazarlara açılmayı hedefliyor.

AKILLI STİLİSTLE KIYAFETİ EVDE DENE
Size özel akıllı bir stilist sizin tarzınızı bilerek öneriler sunsa ve evinizde deneme şansınız olsa hoşunuza gitmez mi? Ninelerin bohçacı diye adlandırdığı günümüzün akıllı stilistleri akıllı telefonunuzdan ya da bilgisayarınızdan hizmet veriyor. Sizin sevdiğiniz markaları, renkleri ve ölçülerinizi biliyor. İş Bankası Workup programı girişimi Clotie düzenli aralıklarla stilistler tarafından kişilerin tarzlarına özel kombinlenmiş kıyafetleri evinde deneme ve alma imkanı sunuyor. Kısa zamanda, Jimmy Key, Mavi, Koton gibi 3 giyim markası ile anlaşma sağlayan Clotie, ürünleri indirimli ya da konsinye alıyoruz. Kargo şirketiyle adrese ulaştırıyor. Sadece kadınlar için sunulan hizmeti, talep üzerine erkeklere de açan girişim şu anda 350'nin üstünde müşteriye ürünlerini ulaştırdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 45 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 37 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 26 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar