Çekirdek’ten girişime 17 milyon TL’lik destek

İTÜ Çekirdek Kuluçka Programı Türkiye'de Girişim Ekosistemi'nde en başarılı organizasyonlardan birine daha imza attı. İTÜ Çekirdek kuluçka programında yer alan 20 başarılı girişim Big Bang...

İTÜ Çekirdek Kuluçka Programı Türkiye'de Girişim Ekosistemi'nde en başarılı organizasyonlardan birine daha imza attı. İTÜ Çekirdek kuluçka programında yer alan 20 başarılı girişim Big Bang 2017 yarışmasında sahne aldı. "Etki" temasıyla gerçekleşen etkinlikte birçok İTÜ Çekirdek'ten 20 girişim projesini yatırımcılara anlatma fırsatı yakaladı. "20 girişim yatırımcılardan 17 milyon TL'yi aşan destek almayı başardı." Organ ve yapay doku üreten 3 boyutlu bio yazcıdan akıllı güvenlik çözümlerine 20 farklı girişim toplamda 17 milyonu aşan bir destek almaya hak kazandı. Tüm İTÜ Çekirdek girişimleri futboldan sağlığa bilgi tabanlı çözümler geliştiren projelere imza atıyor.

FUTBOL KULÜPLERİNE ÇÖZÜM
Türkiye gibi kaynakları kısıtlı ülkelerin sokağa atılacak parası olmaması gerekirken bol keseden harcayan futbol kulüpleri kötü yönetilmeye devam ediyor. Scoutium, futbolseverler, futbolcular ve kulüpler için bir pazar yeri oluşturan kitle kaynaklı futbol gözlemciliği platformu oluşturuyor. Futbolcuların ve kulüplerin sorunlarını, futbola daha fazlasını vermeye hazır milyonlarca futbolseveri oyuna dahil ederek çözmeyi amaçlanıyor. Futbolseverler, futbolcular ve kulüpler için bir pazar yeri oluşturan kitle kaynaklı futbolcu gözlemciliği platformu Scoutium, Türk futbolundan başlayarak tüm dünyada oyuna etki etmeye hazırlanıyor. Girişim, keşfedilmeyi bekleyen ancak izlenmeyen futbolcuların ve futbolcular hakkında yeterli bilgiye erişemeden transfer yapan kulüplerin bu sorunlarını, futbola daha fazlasını vermeye hazır milyonlarca futbolseveri oyuna dâhil ederek çözmeyi amaçlıyor.

5 YILDA 20 MİLYON
Dünyanın en iyi 20 kuluçka merkezi arasında bulunan İTÜ Çekirdek, son 5 senede 722 projeye ve bin 613 girişimciye 17milyon TL'yi aşan yatırım desteğinde bulundu. İTÜ Çekirdek'in her dönem sonu gerçekleştirdiği Big Bang adlı yarışmasında ise sadece geçen sene 5 milyon TL'nin üzerinde ödül dağıtıldı. Big Bang böylelikle dünyanın girişimcilere en fazla kaynak sağlayan ilk üç girişimcilik yarışması arasında yer aldı. Girişimcileri proje aşamasından başlayarak destekleyen ve süreç içinde eğitimler, mentorluk, geniş network imkanı, çalışma alanları ve ürün geliştirmeye olanak tanıyan laboratuvar ile destekleyen İTÜ Çekirdek, Big Bang yarışması ile de girişimcilerin yatırım almalarına olanak tanıyor.

10 BİN GİRİŞİM ARASINDAN
6 yılda destek verdiği girişimlerin toplam değerlemesi 415 milyon TL olan İTÜ ARI Teknokent bünyesindeki İTÜ Çekirdek'in düzenlediği ve dünyada girişimcilere en fazla kaynak sağlayan ilk üç girişimcilik yarışması arasında yer alan Big Bang Startup Challenge'ta kazanan girişimciler belirlendi. Birbirinden iddialı 10 bin girişim arasından sıyrılarak 23 Kasım'da UNIQ İstanbul'da gerçekleşen final etkinliğinde girişimlerini sahneleyen 20 finalist 17 milyon TL'yi aşan hibe ve yatırımlardan pay almak için kıyasıya mücadele etti. Final sonunda en çok yatırımı alan ilk üç girişim Eyedius, Nanomik ve Scoutium oldu.

3B YAZICIDAN YAPAY DOKU VE ORGAN
Axolotlbio, yapay doku ve organ üretimi gerçekleştiren 3D Bioprinting Sistemleri geliştiren bir girişim. Axolotl Bio'nun geliştirdiği 3D Bioprinting Sistemi sayesinde hastalardan alınan kök hücreler kullanarak yapay doku ve organlar üretebiliyor. Devrim niteliğinde dönüşüme imza atan AxolotlBio, sağlık çözümleri konusunda önemli deneyime sahip girişimlerden biri olmayı başardı.

LABORATUVARDA AKILLI ÖLÇÜM
Compocket, elektronik laboratuvarlarında kullanılan ölçüm cihazlarını bilgisayar tabanlı ve mobil uyumlu hale getirerek çok daha etkili bir ölçüm deneyimi sunmayı hedefleyen bir donanım-yazılım projesi. Yeni nesil ölçüm cihazları geliştirerek laboratuvar ortamında harcanan zamanın daha verimli olmasını ve öğrencilerin elektroniği daha etkili bir şekilde öğrenmesini sağlıyor.

AKILLI GÜVENLİ GÖZ GÖREVDE
Güvenlik çözümleri her zaman olduğundan daha akıllı olmaya başladı. Eyedius, görüntüleri otomatik anlamlandırma teknolojileri ile akıllı güvenlik çözümleri sunuyor. Site gibi yaşam alanlarının yanı sıra inşaat sahaları, oteller, iş merkezleri, bankalar, üretim tesisleri gibi her tarzdan ve her sektörden faaliyet gösteren işletmelere ihtiyaca uygun hizmet sunuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 23 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 37 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 26 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar