Bayramlar bile Facebook tadında kutlanıyor

"Eski bayramların tadı kalmadı" diyenler bile bayramda neler yaptığını Facebook, Instagram veya Twitter'dan paylaşıyor olacak. Ve bayram, büyük Facebook ağının ve diğer sosyal paylaşım sitelerinin gölgesinde...

"Eski bayramların tadı kalmadı" diyenler bile bayramda neler yaptığını Facebook, Instagram veya Twitter'dan paylaşıyor olacak. Ve bayram, büyük Facebook ağının ve diğer sosyal paylaşım sitelerinin gölgesinde kutlanacak.
Yaşadığı tüm güvenlik ve kişisel veri skandallarına rağmen Facebook dünyadaki en yaygın sosyal ağ uygulaması olmaya devam ediyor. Türkiye dahil 100'den fazla ülkede Facebook kulvarında lider...
Hatta araştırma şirketi Alexa ve Similarweb'in verilerine göre düzenlenen 'Dünya Sosyal Medya Haritası'nın rakamlarına göre Facebook her zamankinden daha da güç kazanmış durumda. Son verilere göre 167 ülkeden 153'ünde lider sosyal ağ Facebook...

INSTAGRAM 58 ÜLKEDE BİRİNCİ
Listede ikinci sırada Instagram bulunuyor. 58 ülkede birinci. 44 ülkede ikinci sosyal ağ olarak dikkat çekiyor. Yakın rakamlarla Twitter ile ikincilik koltuğu için kuvvetli bir rekabet içinde...
Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in küresel rekabetteki en güçlü rakipleri yapısal olarak Facebook'a benzer uygulamalar olan Rus topraklarında etkili VK (VKontakte) ve Odnoklassniki ile Çin'de etkili olan QZone...
Rusya'da ve Çin'de etkili olan sosyal paylaşım sitelerinin güç ve etkinlik konusunda benzeri henüz Türkiye'de yok. Yerli uygulamaların sayısının artması için teknoloji girişimlerinin ve içerik üretiminin desteklenmesi şart. Ve tabii ki hukuksal olarak da ekonomik olarak da küresel rakiplerine karşı koyabilecek güçlerinin olması lazım.
Yani sözün kısası Çin ve Rusya dışında ABD'li sosyal paylaşım sitelerine kafa tutabilen yok. Tabii ki bunda Çin ve Rusya'nın ABD'li şirketlere ve sosyal paylaşım sitelerine getirdiği yasak ve sansürler de etkili oldu.
Avrupa Birliği ülkeleriyse bu ABD'li dev şirketleri topraklarında yatırım yapmaya teşvik ederek ya da akılcıl vergi talepleriyle bir çeşit orta yol buldu. Bu tavır Türkiye'ye de örnek olabilir.

ÇİN'İN TİKTOK ATAĞI BAŞLADI
Yaklaşık iki yıldır Çinli TikTok uygulaması Türkiye ve Avrupa ülkelerinde önemli bir popülarite elde etmeye başladı. Tabii ki bu durumda ülkenin veri politikası, reklam kullanım koşulları, veriden elde edilen gelirin vergilendirilmesi ve kişisel verilerin korunması konusunda evrensel değerlere bağlı bir politika uygulaması şart.

EN ÖNEMLİ DEĞER EĞİTİMLİ İNSAN
İnternet devleri, veriler üzerinden zenginleşiyor. Çünkü kullanıcı davranışlarını doğru analiz ederek elindeki verileri markalara sunuyor. Yani sosyal medya platformları hedefe yönelik reklam ve pazarlama olanağı sunuyor. Bu da temsil ettikleri milyarlarca dolarlık endüstrinin her gün daha da hızlı büyümesini sağlıyor.
Konumuz sadece izlediğiniz reklamlar değil... Sosyal paylaşım platformlarında beğendiğiniz ya da paylaştığınız resimler ve videolar üzerinden bile tüketici profiliniz çıkarılabiliyor. Öte yandan yeni mesleklerin de doğmasına sebep olan bu yeni endüstride en önemli değer eğitimli insan oldu. Eğitimli ve girişimci insanlar konusunda tüm endüstri büyük bir savaş içinde. Esas rekabet bu konuda yaşanıyor.

GÜÇLÜ VE AKILLI PİL TÜKETİMİ
OPPO, orta segment akıllı telefonlar arasında fark yaratacak A5s modelini teknoloji severlerle buluşturdu. Orta segment telefonlar için Türk Telekom mağazalarında daha fazla seçenek yer alıyor. Ancak OPPO A5s'in pil ve fotoğraf konusunda önemli avantajları dikkat çekiyor. Şık bir tasarıma ve uzun ömürlü bir pile sahip olan A5s, popüler su damlası ekranının yanı sıra çift arka kamera ve parmak izi tarayıcı özellikleri ile dikkat çekiyor. Güçlü bir 4230 mAh bataryası olan A5s, güç tüketimini azaltmak için yapay zekâ algoritması optimizasyonundan yararlanıyor.
İlhamını, düşme eşiğindeki bir su damlasından alan A5s'in yenilikçi tasarım yaklaşımıyla kulaklık, kamera ve ışık sensörünün tümü ekranın üstündeki su damlası bölümüne entegre edilmiş. Telefona yüzde 89,35 ekran / kasa oranı kazandıran bu tasarım sayesinde hem güzel hem de pratik bir ekran kullanıcılarla buluşuyor. Kullanıcılar, mobil oyun oynamaktan video izlemeye ve internette gezinmeye kadar benzersiz ve etkileyici bir deneyimin tadını çıkarabiliyor.
OPPO A5s'in arka kapağı ve çerçevesi, titiz tasarımı ile dikkat çekiyor. Telefonun ayna kaplaması, arka kapağın dokusunun standart metal versiyondan daha pürüzsüz ve çarpıcı bir görsel deneyim oluşturmak için ışık akışlarını toplamasını sağlıyor.
13MP çift arka kamera ve 8MP ön güzellik kamerası ile daha iyi selfie çekimleri.
Gençlerin en sevdiği kameralı akıllı telefon markalarından biri olan OPPO'nun modelleri, olağanüstü fotoğraf performanslarıyla biliniyor. OPPO'nun fotoğraf konusundaki uzmanlığı, 8MP ön kamera ve F2.0 diyafram ile birlikte gelen OPPO A5s'lerde de kendini gösteriyor. Yapay zekâ ve büyük veri teknolojileri sayesinde, ön kamera çarpıcı selfie'ler için daha doğal ve kişiselleştirilmiş güzelleştirme seçenekleri sunuyor. Çoklu çerçeveli sarsıntı önleme teknolojisi, daha yumuşak ve istikrarlı bir video çekim deneyimi sağlıyor. 3G RAM özellikli OPPO A5s'ler ayrıca AR etiketlerini de destekliyor. Yüz hareketlerine yanıt veren AR etiketlerinin yanı sıra, ön plan ve müzik çıkartmaları, daha dinamik ve ilgi çekici bir fotoğraf deneyimi sunuyor.

BAYRAM TEMİZLİĞİNİ KENDİNİ TEMİZLEYEN ROBOT YAPSIN
Robotların evi temizleyeceğini hayal etmek güzel. Ancak içinizden "Daha kendini temizlemekten aciz bir robot evi nasıl temizleyecek?" diye sorduğunuzu duyar gibiyim...
İşte iRobot bu konuda yeni bir çözüm üretti. Robot süpürge teknolojisinde gelinen son nokta olan Roomba i7+, kendi haznesini kendi boşaltan otomatik kir boşaltma sistemi Clean Base ve Imprint Akıllı Haritalama özellikleriyle öne çıkıyor.
Hem şarj ünitesi hem de temizleme haznesi olarak kullanılan otomatik kir boşaltma sistemi Clean Base ile evi temizledikten sonra toz haznesini de otomatik olarak kendi boşaltıyor. Roomba i7+'ın tek kullanımlık toz torbası, 30 toz haznesi kadar kiri tutabildiği için bir ay boyunca evler kimsenin yardımı olmadan otomatik olarak temizleniyor. Ayrıca Akıllı Haritalama özelliği ile oda seçimi yaparak temizleme imkanı sunan bu süpürge tam anlamıyla bir teknoloji harikası.
En son teknoloji ile tasarlanan iRobot Roomba i7, çağdaş robotiğin zirvesi olarak evinize geliyor. Imprint akıllı haritalama özelliğine sahip benzersiz iAdapt 3.0 navigasyon sistemi sayesinde, kendisini mükemmel bir şekilde yönlendiriyor ve dilerseniz tüm evi dilerseniz de seçtiğiniz odaları temizletebilme imkanını sunuyor. Böylece, Roomba i7, eviniz ne kadar büyük olursa olsun, metrekare sınırı olmaksızın evin her köşesini derinlemesine temizliyor.

YOLCULUKTA TELEFONLAR DİKKAT DAĞITMASIN
Arabada, yolda her zaman erişilebilir olmak isteyenler için tasarlanan Tchibo şarj istasyonlu, Bluetooth'lu kulak içi kulaklık sistemi, direksiyon başındayken de güvenli şekilde telefonla konuşmanıza imkan sağlıyor. Tek tuşla kolayca açılıp kapanabilen sistem, 2 USB bağlantısına sahip şarj istasyonuyla birlikte özellikle direksiyon başındakiler için hayatı kolaylaştırıyor.
Tchibo, arabada direksiyon başındayken güvenli bir şekilde telefonla konuşmak isteyenler için USB Şarj istasyonlu, Bluetooth'lu Kulak içi Kulaklık Sistemi'ni kullanıcılarıyla buluşturuyor. 12 ve 24 Volt bağlantılar için uygun 2 USB girişi olan şarj istasyonu sayesinde araçta kolayca şarj olan Tchibo Kulak içi Kulaklık Sistemi, tek tuşla açılarak gelen aramalara yanıt verilebiliyor. Bluetooth özelliği sayesinde diğer cihazlarla da bağlantı kurabilen kulaklık sistemi direksiyon başında telefonundan uzaklaşmak istemeyenlerin güvenli ve konforlu bir yolculuk yapmasına yardımcı oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 22 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 37 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 26 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar