Anne babalara dijital rehber

Çocuğu susturmak için çok küçük yaşta önüne konulan tablet ve telefonlar hem bağımlılığı tetikliyor hem de zararlı içerik konusunda önlem almayan aileler yüzünden tehditler...

Çocuğu susturmak için çok küçük yaşta önüne konulan tablet ve telefonlar hem bağımlılığı tetikliyor hem de zararlı içerik konusunda önlem almayan aileler yüzünden tehditler artıyor. Üstelik çocuğun beyin gelişimini de engelliyor. Oysa çok basit tedbirler alarak çocukları tuzaktan korumak mümkün. "Çocuğum kaç yaşında telefon, tablet veya bilgisayar kullanmaya başlasın? Çocuğuma sosyal medya ve internet konusunda nasıl rehberlik yaparım?" gibi sorulara yanıt aramaya çalıştık. Sosyal medya veya internet oyunları değil çocukları ailelerin ilgisizliği etkiliyor. Aileler çocuklarına internet ve sosyal medyada rehberlik yapmayarak sorumluluktan kaçtığı sürece tehditler devam edecek.

YASAKLAMAYIN REHBER OLUN
Uzmanlar, çocuklara interneti yasaklamanın istenilen sonucu vermeyeceğini, bunun yerine büyüklerin yol gösterici olmasını öneriyor. Uzmanlar, "Ebeveynler sorumluluk almalı. Sosyal medya hesabı için de çocuğunuzun en az 13 yaşında olmasına dikkat edin" diyor.

2 YAŞINDA İNTERNET TEHLİKELİ
YouTube'da "acemi anne" kanalıyla anne babalarla deneyimini paylaşan Berna Eriş, John Medina'nın "Bebekler için beynin kuralları" kitabından çok etkilendiğini söylüyor. Eriş, "2 yaşına kadar beyin gelişimleri farklı oluyor. 3 boyutlu dünyayı algılamadan dijital dünya ile mesafeli olmalı" diye konuştu.

AİLERE KİTAP VE LİNKLER
İnternet
www.guvenliweb.org.tr/dijitalmedyavecocuk.bilgi.edu.tr

Kitap
Ferhan Odabaşı "Dijital Yaşamda Çocuk"
John Medina "Bebekler için beynin kuralları"

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar