Anahtarlar da dijital oluyor

Yaz aylarında tatile giden insanlar gözü arkada kalmasın istiyor. Ev güvenliğinde akla kapı ve kilit, işyeri güvenliğinde ise kamera ve alarm geliyor. Yani insanlar evin kapısında iyi bir kilit, işyerinde alarm olması...

Yaz aylarında tatile giden insanlar gözü arkada kalmasın istiyor. Ev güvenliğinde akla kapı ve kilit, işyeri güvenliğinde ise kamera ve alarm geliyor. Yani insanlar evin kapısında iyi bir kilit, işyerinde alarm olması gerektiğini söylüyor. Ancak gelişen teknolojiyle birlikte kilit sistemleri de klasik anahtarların dışına çıkmaya başlıyor. Artık alanında uzman birçok kilit firması, dijital anahtarlar üretiyor. Yeni teknoloji bu kilitlerle evden uzakta da olsanız, kapınızı cep telefonunuz üzerinden kilitleyebiliyorsunuz. Alarm sistemini de içinde barındıran bu kilitler, artık hırsızlara geçit vermiyor.

HIRSIZLA KARŞILAŞMAYALIM
Kilit denildiğinde akla ilk gelen firmalardan Kale Endüstri Holding, araştırma şirketi Futurebright işbirliğiyle 'Türkiye'nin Güvenlik Alışkanlıkları' ismini verdiği bir araştırma yaptı. Araştırma ev ve işyerlerindeki güvenlik alışkanlıkları konusunda ilginç sonuçları ortaya koydu.



8 ilde 3 bin 150 kişiyle yüz yüze görüşülerek hayata geçirilen araştırmaya göre, Türkiye'nin yüzde 38'i evden çıkarken, yüzde 49'u ise gece yatarken kapıyı kilitlemiyor. Türkiye'de ev güvenliği denilince, katılımcıların yüzde 36'sı kullanılan çelik kapının yüzde 19'u ise kapı kilidinin sağlam olması gerektiğini belirtirken, yüzde 17'si de, kamera sistemlerini tercih ettiğini söylüyor.
Araştırmadan çıkan diğer bir sonuç ise insanların hırsızlarla yüzyüze gelmek istemiyor olması. Kale'nin bu tür tüketici için geliştirdiği Alarmlı Silindir çözümü hırsız içeri girmeden önlem alıyor. Hırsız kilidi zorlayıp kırıldığında 100 desibel seviyesinde ses çıkartarak çevreyi uyarıyor. Bu sayede de hırsızı dışarıda tutuyor ve olası hırsızlık olayları henüz yaşanmadan önleniyor.

ALARMLI SİLİNDİR ÇÖZÜMÜ
Alarmlı Silindir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar