Akıllı gözler yol gösteriyor

Elinizde akıllı telefon, ekranda harita uygulaması bir o tarafa bir bu tarafa döndüğünüz çok olmuştur. Adı akıllı telefon ama sanki bizi aptala döndürmek istercesine ne tarafa gittiğimizi bir türlü...

Elinizde akıllı telefon, ekranda harita uygulaması bir o tarafa bir bu tarafa döndüğünüz çok olmuştur. Adı akıllı telefon ama sanki bizi aptala döndürmek istercesine ne tarafa gittiğimizi bir türlü söylemez.
İşte bu derdi ortadan kaldıracak çözüm kamerayla birleşen Google Lens'le avucumuzun içinde. Telefonlardaki kameralar Google Lens uygulamasıyla akıllı göz gibi kullanılıyor. Google Haritalar uygulamasını açtığınızda nereye gideceğini bilmediğinizde Google Lens gerçek görüntü üstüne sağa ya da sola döneceğinizi navigasyon görüntüleri ile bildiriyor. Aslında artırılmış gerçeklik uygulaması gibi, haritalar gerçek kamera görüntüleri ile birleşiyor.

HARİTALAR DA YOLA GELDİ
Restoranlar, kuyumcular sizin için sanal tabelalarını çıkarıyor. Belki zamanında çok aradığınızı karşınıza çıkarabilir. Mesela çocukluğunuzun çikolatası Zambo bir anda telefon ekranında belirebilir. Sıkça gittiğiniz Asmalı Cavit ya da sürekli içtiğiniz Mandabatmaz kahvesini size harita üstünde göstererek daha kolay yön almanızı sağlıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 24 Okunma Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor 22 Mart 2024 | 33 Okunma Yeni nesil teknolojilerle 15 Turcon adayı sahnede 08 Mart 2024 | 50 Okunma Yapay zeka ile iş birliğinden başka yol yok 03 Mart 2024 | 49 Okunma Romanya’da siber saldırıda 100 hastanenin sistemi çöktü 16 Şubat 2024 | 42 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar