5 yıldızlı 4.5G için 5 püf noktası

Mobil internet hızı katlanarak artarken kafanız karışmış olabilir. Kesintisiz ve hızlı mobil internet keyfi için şebeke kalitesinden telefona, internet sitesinin altyapısından bulunduğumuz konuma ve teknolojiye kadar her...

Mobil internet hızı katlanarak artarken kafanız karışmış olabilir. Kesintisiz ve hızlı mobil internet keyfi için şebeke kalitesinden telefona, internet sitesinin altyapısından bulunduğumuz konuma ve teknolojiye kadar her şeyi masaya yatırdık. Mobil internette hız testleri yaparken uygulamaları unuttuk. Hız ihtiyacı nankör bir beklentidir. Alışkanlık yarattıktan sonra geriye bakmazsınız. Doksanlı yıllarda dialup (bu terimi hatırlayan var mı?) yani telefon hatlarından internete bağlanırken çektiğimiz çileyi, ADSL bağlantı sayesinde çabuk unuttuk. O zaman GB değil KB konuşuyorduk. 3G ile MB hesabı yapmayı öğrendik. Kotalarımız GB oldu. Şimdi kotaların büyüklüğü TB boyutuna yaklaştı.

BİP VOHBET
Whatsapp gibi gruplar oluşturup paylaştıran, Snapchat gibi anlık caps ve video paylaşımı yaptıran, hayalet mesajlar gibi zaman ayarlı yok olan BİP, görüntülü görüşme olanağı sunuyor. Yakında her yöne arama olanağı da sunulacak. Biz de Apple iOS ve Android market üzerinden indirilen BİP uygulamasını kullanarak video sohbete daldık. Adına da "BİP VOHBET" dedik.

KOTALARA DOPİNG
4.5G ile test yapanlar eğer hız yüksekse 100 MB üstünde kotadan yiyorlar. Neyse ki kampanyalar kotaları ikiye katladı da kullanıcılar rahatlıkla hız testi yapıyor. Ancak yine de işi abartmamak lazım. Kotalara 1 ila 3 arasında doping yapıldı. Sonra tüketime göre tarifelere karar vermek gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 24 Okunma Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor 22 Mart 2024 | 33 Okunma Yeni nesil teknolojilerle 15 Turcon adayı sahnede 08 Mart 2024 | 50 Okunma Yapay zeka ile iş birliğinden başka yol yok 03 Mart 2024 | 49 Okunma Romanya’da siber saldırıda 100 hastanenin sistemi çöktü 16 Şubat 2024 | 42 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar