Uçağı kaçırayım ama telefonum kaybolmasın

Yedi yıl önce arkadaşımın evinde yemek yerken, 13 yaşındaki çocuğu iki gözü iki çeşme ağlayarak yanımıza geldi. "Beni arkadaşlıktan çıkarmış" diyerek Facebook'un popüler...

Yedi yıl önce arkadaşımın evinde yemek yerken, 13 yaşındaki çocuğu iki gözü iki çeşme ağlayarak yanımıza geldi. "Beni arkadaşlıktan çıkarmış" diyerek Facebook'un popüler olduğu dönemde yeni stres kaynağını gözler önüne serdi. Bugün herkesin elinde, mobil hızlı internet paketleriyle dolu dev ekranlı akıllı telefonlar var. Böyle olunca stres kaynaklarımızın sayısı da, çeşidi de değişiyor. Artık en büyük korkumuz akıllı telefonumuzu kaybetmek veya bir yerde unutmak. Şimdi size dijital çağın yeni stres kaynaklarını sayın desem, benim aklıma gelen 10 sebebe siz de 10 farklı sebep ekleyebilirsiniz.

ISRARLA DENEYİN
Bu streslerde ilk aklıma gelen, telefonu kaybetmiş gibi sürekli sağa sola bakınmak zorunda kalmak. Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica'ın söylediği gibi en değerli şeyinizi; zamanınızı vererek tüketime devam etmenin sonu yok. Ve şunu hatırlayın; o telefonu almak için harcadığınız zamanı geri getiremezsiniz. Mujica'ın Youtube'daki tüketim ile ilgili videosunu izlemenizi tavsiye ederim. Ya da telefonu suya düşse bile yemek yemeğe devam eden Vedat Milor'un vakur duruşuna sahip olmayı deneyin. Ben yapar mıyım? Açıkçası, hayır asla başaramam. Ancak siz denemekten yılmayın. İkinci olarak okunmamış bildirim görmeye dayanamıyorum. Modern dünyada insanlar, sürekli internete bağlı olma fırsatını kullanma ile gizliliklerini koruyup güvende olma arasında kalıyor. İnsanlar internet hizmetlerini ne kadar fazla kullanırlarsa kişisel bilgilerini gizli tutmaları da o kadar zorlaşıyor. Ayrıca, mobil bir yaşam tarzını korumak için kullanıcılar, her zaman, her yerde ulaşılabilir olması gerektiğini düşünüyor. Çünkü sosyal bağlantıları, kazançları, sağlıkları ve hatta duygusal dengelerinin buna bağlı olduğunu düşünüyorlar. Sosyal medyada veya ekşi sözlükteki paylaşımlar hayatınızı karartmasın. İyi ki benimle ilgili ekşi sözlükte hoşuma giden ya da gitmeyen yorumlar var. Onlar bana her zaman söylenen sözün algılanacağı sınırları görmem için harika bir pusula. Ellerine sağlık.

İNTERNET ARTIK EKMEK SU GİBİ
Sıradan bir gününüzü düşünün. Aktif bir internet bağlantısına ne kadar ihtiyaç duyuyorsunuz? İnternete hiç bağlanmadan bir gün geçirebileceğinizi düşünüyor musunuz? Cevabınız hayır ise yalnız değilsiniz. İnternete bağlı kalmak, sürekli hareket halinde olanlar başta olmak üzere artık birçok kullanıcı için hayati önem taşıyor. Öyle ki Kaspersky Lab'ın yaptığı ankete Türkiye'den yanıt verenlerin dörtte birinden fazlası (yüzde 26), kendileri için internet bağlantısının yiyecek, su ve barınma kadar önemli olduğunu söylüyor. Cihazlara ve onların sunduğu bağlantı olanaklarına olan bağımlılığımız artık o kadar güçlü ki akıllı telefonumuzu veya tabletimizi kaybettiğimizde diğer birçok travmatik durumdan daha fazla stres yaşayabiliyoruz. Ankete Türkiye'den katılanların neredeyse tamamı (yüzde 91), cihazları kaybolur veya çalınırsa stres yaşayacaklarını dile getiriyor. Ki bu oran, tren veya uçak kaçırmak (yüzde 89), küçük çaplı bir otomobil kazası geçirmek (yüzde 90) veya hastalanmaktan (yüzde 86) daha yüksek. Evet internet olmadan hayatını geçirmek gerçekten mümkün değil çünkü 2000'li yıllarda doğanlar internet olmayan bir yere gittiğinde inanamıyor. Her yerde internetin var olduğunu düşünerek yaşıyorlar. Ancak yeryüzünde internet olmadan yaşayan insanların sayısı hiç de az değil. Siz de hayatınızda sevdiklerinize zaman ayırın. Ben gereksizce kullandığım uygulamaları ana sayfada tutmuyorum. Bildirimleri mutlaka kapatıyorum. Fazla zamanımı alırsa daha geriye atarak kendimi engelliyorum. Whatsapp gibi anlık mesajlaşma uygulamalarını sadece yakın çevreniz için kullanın. Eğer oradan yanıt verirseniz devam etmek zorunda kalırsınız.

Dijital dünyayla yeni streslerimiz oldu

TELEFONU UNUTMA:

Taksiden inerken hemen telefonunuzu mu kontrol ediyorsunuz? Ya da sürekli çantanızı mı yokluyorsunuz? Bu kadar tedirgin olmanızın sebebi telefona ödediğiniz fatura bedeli olabilir. Akıllı telefonda harcadığınız parayı geri alacak verimlilik kazanmıyorsanız lüks diye satın almayın. Pek çok insan için akıllı telefon, uygulamalar ve internet, sosyalleşmenin tek aracı oldu.

TAKİPTEN ÇIKARILMA:
Instagram olmasaydı magazin basını yazacak bir şeyler bulmakta zorlanabilirdi. Birbirini takibe alanlar veya çıkaranlar önemli magazin konusu olduysa bu, insanların bunu önemsemesinden kaynaklanıyor. Sadece onlar da değil. Bir futbolcunun takip etmeye başladığı kulüpten dolayı transfer dedikodularına adı karışan isimler hiç de az değil. Takibe alınmak sizi önemli kılsa bile bunun gereksiz bir takıntı olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

SOSYAL MEDYA ZORBALIĞI:
Paylaşımlarınızın altında gördüğünüz yorumlar hayatınızı karartıyorsa, ekşi sözlükte hoşunuza gitmeyen yorumlar varsa, unutmayın; bu yorumlar siz görmeseniz bile var. Ancak çocuklarınız bu paylaşımların arkadaşları üstünde yapacağı etkiyi bilmiyor. Bir fotoğrafı paylaşmadan önce arkadaşlarınızdan onay almayı unutmayın. Sizin masum bir fotoğraf diye düşündüğünüz şey arkadaşınız için duygusal yıkıma sebep olabilir

FOTOĞRAF LARINIZI PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİN!
Gelin, sizi hem güncel teknolojilerden uzakta bırakmayacak hem de fazla ücret ödemek zorunda kalmayacağınız telefonlara göz atalım. Bu telefonlardan biri Neffos X9, 8 mega piksel ön kamera ile Arcsoft'un 10 seviyeli gerçek zamanlı, yapay zeka tabanlı güzelleştirme özelliğiyle, doğal güzelliğiniz sosyal medyada adeta parlıyor. Yani fotoğraf çekip paylaştıkça güzelleşiyorsunuz. 86 derecelik geniş açısı, grup selfie (özçekim) için iyi bir paylaşım şansı sunuyor. X9, polikarbon yekpare gövde 7.85 mm incelik ile kombine edilmiş ve yuvarlatılmış 2.5D cam köşe ile tamamlanıyor. Yani şıklık olarak pahalı telefonlardan hiçbir farkı yok. Geceleri ister bir kitap okuyarak ister en sevdiğiniz videoları izleyerek yorgunluğunuzu atmayı tercih edin. Gece görünümü, ışık koşulları değiştiğinde ekran parlaklığını akıllı bir şekilde ayarlıyor. Göz koruma modu, mavi ışık emisyonunu yüzde 89'a kadar azaltarak, göz yorgunluğunu sınırlandırıyor.

STÜDYO AYARINDA PORTRE
Tüm gün bakım elde etmek için otomatik bir başlangıç zamanı ayarlayabiliyorsunuz. X9'un averaj sayılabilecek 3060 mAh (TYP) pili, 500 şarj işleminden sonra bile pil kapasitesinin yüzde 80'inden fazlasını koruyor. Yani pili standartların altında değil. 5 volt 2A hızlı şarj özelliği, uzun süreli kullanımınızı destekliyor. X9, 13 mega piksel ve 5 mega piksel çift arka kamera sahip. Keskin bir gerçek zamanlı bulanık ışık efekti ile stüdyo seviyesinde portre fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Ayrıca PDAF teknolojisi X9'a ultra hızlı odak süresi sağlarken, f/2.0 diyafram açıklığı, gerçek gibi görünen ayrıntılar için ekstra alan derinliği oluşturuyor.

OYUNSEVERLERİN SANAL KAPISI PLAYSTORE
Oyun tutkunlarının en büyük ihtiyacı, popüler oyunlara ve donanımlara uygun koşullarla ulaşmak. Bu ihtiyacı karşılamak için kurulan sanal mağazalar oyunseverleri etkilemek için yeni kampanyalarla ilgiyi yukarda tutuyor. Türk Telekom'un dijital oyun platformu Playstore, oyunseverleri popüler oyunlarla buluştururken, ihtiyaçlarına karşılık verebilmek için yeniliklerine devam ediyor. En yeni ve güncel oyunları dünya ile aynı anda satışa sunan Playstore, OverGame ile yapılan işbirliği ile oyunseverlere PlayStation 4 oyunlarını ve oyuncu ekipmanlarını Playstore üzerinden çok özel fiyatlarla sunuyor. Yeni PlayStation 4 oyunları Marvel's Spider Man, Detroit: Became Human ve God of War ile birlikte avantajlı fiyatlarıyla diğer PS4 oyunları ve göz alıcı modelleriyle Dualshock V2 kablosuz kontrol cihazları, Razer oyuncu ekipmanlarından mouse ve mousepad'ler kampanya ve indirimlerle Playstore'dan satın alınabilecek. Oyunseverler, Playstore'dan PlayStation 4 oyunları ve oyuncu ekipmanlarına ait kupon kodlarını OverGame web sitesi ile kullanarak satın alma ve kargoyu tamamlayabilecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni nesil teknolojilerle 15 Turcon adayı sahnede 08 Mart 2024 | 50 Okunma Yapay zeka ile iş birliğinden başka yol yok 03 Mart 2024 | 49 Okunma Romanya’da siber saldırıda 100 hastanenin sistemi çöktü 16 Şubat 2024 | 42 Okunma Yapay zeka iş bulur işsiz bırakmaz! 11 Şubat 2024 | 68 Okunma Bulut teknolojisinde kullandığı kadar öde 04 Şubat 2024 | 62 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar