Apple’ın büyük ödülünü kaptılar

Apple'ın tasarım, inovasyon ve teknoloji alanında mükemmeliği ifade eden 'Design Awards' ödülünü 21'inci yılında ilk kez bir Türk şirketi kazandı. Bilkent Bilgisayar bölümü iki arkadaşın Eskişehir...

Apple'ın tasarım, inovasyon ve teknoloji alanında mükemmeliği ifade eden 'Design Awards' ödülünü 21'inci yılında ilk kez bir Türk şirketi kazandı. Bilkent Bilgisayar bölümü iki arkadaşın Eskişehir Anadolu Üniversitesi Teknopark'ında kurduğu Mobge girişimi Oddmar, Apple'ın büyük ödülünü kazanan 5 oyun uygulamasından biri oldu.
Apple'ın binlerce uygulama arasından seçtiği iPhone, iPad, Mac, Apple Watch ve Apple TV genelinde uygulama ve oyunlara Design Awards ödülünün 21 yıldır veriliyor.

KÜRESEL YARIŞMA
Türkiye dışında bu sene uluslararası bir temsil ile Amerika, Kanada, Hindistan, Avusturya, Danimarka, Avustralya, Hollanda ve Finlandiya'dan uygulamalar Apple Design Award ödülü kazandı. 5 yararlı mobil uygulama ve 5 oyun uygulaması ödül alırken, Eskişehirli iki genç girişimci tarafından kurulan Mobge'nin mobil oyunu Oddmarr, 5 dolar ücretle tüm dünyaya ihraç ediliyor. Oddmarr oyunu iOS işletim sistemi kullanılan iPhone, iPad ürünleriyle kullanılıyor.
Kazandığı ödülle birlikte milyonlarca cihaza indirilecek oyun Eskişehir'den çıkan girişimin elde ettiği ihracat başarısını gösteriyor.



İLK OYUNUYLA BAŞARIYI YAKALADI
MOBGE'nin kurucusu Özgür Taşkın ve Ferhat Aydoğan Wikingler çizgi filminden esinlenerek geliştirdikleri Oddmar oyununun ödülünü alırken yaşadıkları deneyimi Sabah'a anlattı. Türkiye'den ilk kez bir oyun geliştiricinin kazandığı ödülü değerlendiren Eskişehir Anadolu Üniversitesi Teknokent'te geliştirdikleri ilk oyun. Genelde oyun geliştiricilerin ilk oyunda hata yapmaya çok yatkın olduğunu belirten Özgür Taşkın, "Biz ilk oyunumuzda başarıyı yakaladığımız için çok mutluyuz. Bu ödülü alacağımızdan haberimiz yoktu. Ödülü alacak son aday açıklanırken biraz umudu kesmiştik" diye konuştu. Ferhat Aydoğan ise mükemmeliyetçi yaklaşımın kendilerine iyi bir özgüven kazandırdığını söyledi.

APPLE'DAN 2018 ÖDÜLÜ ALAN GİRİŞİMLER
Alto's Odyssey, Snowman (Toronto, Kanada)
Agen da, Momenta B.V. ( Amsterdam, Hollanda)
Calzy, WapleStuff (Chennai, Hin distan)
iTranslate Converse, iTranslate (Graz, Avusturya)
Florence, Annapurna Interactive / Mountains (Melbourne, Avustralya)
Frost, Kunabi Brother GmbH (Viyena, Avusturya)
Oddmar, Mobge Ltd (Eskişehir, Türkiye)
BANDIMAL, YATATOY (Helsinki, Finlandiya)
Playdead's INSIDE, Playdead ApS (Copenhagen, Danimarka)
Triton Sponge, Gauss Surgical, Inc. (Los Altos, ABD)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 22 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 37 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 26 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar