Bağımlılıktan kurtulma zamanı

Apple Küresel Geliştiriciler Kongresi'nde (WWDC 2018) iPad, iPhone, Apple Watch, Apple TV gibi ürünlerde kullanılan işletim sistemlerinin güncellemeleri tüm dünyadan gelen 6 bin geliştirici ve 300 gazeteciye tanıtıldı. iPhone ve iPad...

Apple Küresel Geliştiriciler Kongresi'nde (WWDC 2018) iPad, iPhone, Apple Watch, Apple TV gibi ürünlerde kullanılan işletim sistemlerinin güncellemeleri tüm dünyadan gelen 6 bin geliştirici ve 300 gazeteciye tanıtıldı. iPhone ve iPad için güncellenen iOS 12 mobil işletim sistemindeki yenilikler kullanıcıların günlük işlerini yaparken sağladığı kolaylık, performans artışı ve hızı dikkat çekiyor. Bir diğer dikkat çeken konu ise uygulamalara sınırlama getirme çözümü oldu. iPhone ve iPad kullanıcılarının kendilerine ve çocuklarına uygulayacakları sınırlama sayesinde oyun, sosyal ağ ve mesajlaşmalarda günlük sınırlar konulabilirken, kullanıcılar kendisinin ve çocuklarının uygulama kullanım sürelerini kontrol edebiliyor. Örneğin "günde sadece 1 saat Instagram kullanmalıyım" diyerek sınırlama belirleniyor ve süre bitiminde kullanıcı ekranına şifre geliyor. Geçtiğimiz ay Google da benzer duyuruyu Android O için yaptı. Facebook'un yaşadığı olumsuz olaylar sonrasında her platform sorumluluk almaya başladı.

AYNI ANDA GÜNCELLEME
Mobil cihazlarda artırılmış gerçeklik (AR), uygulama kullanım süresi kontrolü, kendi emojinizi yaratmanızı sağlayan memoji ve 32 kişiye kadar görüntülü görüşme group FaceTime uygulaması diğer dikkat çeken yeniliklerdi.
iOS 12 güncellemesini geliştiriciler duyurulduğu gün (4 Haziran) beta sürümünü cihazlarına indirmeye başladı. Sonbahar ayına kadar kendi uygulamalarını güncelleyecek. Kullanıcılar ise güncel iOS 12 sürümünü yeni iPhone'un tanıtıldığı Eylül ayında cihazlarına indirmesi bekleniyor. iOS 12, 2013'te sunulan iPhone 5s'ten en güncel iPhone X'a kadar çok sayıda cihazda kullanılabiliyor. iPhone 6 Plus bile daha önceki tüm sürümlere göre daha fazla aygıtta performans iyileştirmeleri sunuyor. Aslında bu yönüyle 1 yıl önce aldığınız telefonu bile güncellemekte zorlandığınız Android telefonlara göre üstünlüğüne dikkat çekiyor.

ÇOCUKLARA TEKNOLOJİ KULLANIM KÜLTÜRÜ
Çocuklarınızın iPad ve iPhone'da kullandığı sosyal medya ve oyun uygulamalarına sınırlama getirebiliyorsunuz. Ekran süresi, kullanıcıların uygulamalarda ve internet sitelerinde geçirdikleri süreyi görmelerine ve kontrol altına almalarına yardımcı olacak detaylı bilgiler ve araçlar sunuyor. Günlük ve haftalık aktivite raporları, uygulamaların her birinde geçirilen toplam süreyi, uygulama kategorilerine göre kullanım süresini, alınan bildirimlerin sayısını ve iPhone veya iPad'in ne sıklıkla ele alındığını gösteriyor. Yatma zamanı gibi programlar çocuğun aygıtı kullanılabileceği zamanı gösteriyor.

KENDİ MEMOJİ'Nİ YARATIRKEN KONUŞ
Apple mesajlaşırken veya FaceTime ile görüntülü konuşurken kullanabileceğiniz kendi emojinizi yaratmanızı sağlıyor. Kendi ten renginizi, göz renginizi ve aksesuarı seçip Memoji'nizi yaratıyorsunuz. Kişiselleştirilebilen eğlenceli Memoji karakterleri gibi yeni özellikler, iletişim kurmayı daha etkin hale getiriyor. Çeşitliliği destekleyen farklı karakterler arasından seçim yapıp benzersiz karakterinizi oluşturarak doğrudan mesajlarda Memoji'nizi tasarlayabilirsiniz.

RAHATSIZ ETMEYİN MODU AKTİF HALE GELİYOR
Akıllı telefonları bir süre kullanmak istemediğiniz zaman rahatsız etmeyin durumunu aktif etmek mümkün hale geliyor. iOS 12'de yerleşik olarak bulunan yeni araçlar, kullanıcıların iOS aygıtlarında geçirdikleri süreyi görmelerine ve kontrol altına almalarına yardımcı oluyor. Rahatsız etme özelliğinin yeni modları belirtilen zaman, yer veya eylemle otomatik olarak sona eriyor.

TÜM CİHAZLARA SİHİRLİ İŞLETİM SİSTEMİ DOKUNUŞU
iOS 12 mobil işletim sistemiyle iPhone ve iPad yeni yetenekler kazanıyor. Mesajlarda kullanılan Animoji uygulaması 3 yeni karakter sağlıyor. Mesajlar, safari, mail, dosyalar, news gibi uygulamalar dahil iOS'un neredeyse her yerinde AR deneyimlerini mümkün kılıyor. Fotoğraflarda sizin için sekmesi, anılar ve iCloud paylaşılan albümleri birleştirerek favori anları tek bir yerde topluyor. Arama önerileri en uygun etkinlik, kişi, yer, grup ve kategorilerin yanı sıra son aramaları da gösteriyor.
WatchOS 5 işletim sistemi yenilikleri Apple Watch'un memnuniyet seviyesini artıracak gibi görünüyor. Yoga, doğa yürüyüşü ve doğa koşusu gibi yeni spor türleri spor aktivitelerine eklenmiş oldu. WatchOS 5, sadece ses ve bileğe bir dokunuşla kullanılan Walkie-Talkie özelliği ile, Wi-Fi veya hücresel bağlantı üzerinden iletişim kurmanın tamamen yeni bir yolunu sunuyor.
TVOS 12 ile Apple TV 4K, hem Dolby Vision hem Dolby Atmos sertifikalı tek yayıncı olacak. 4K HDR görüntü ve üç boyutlu alanda her yere yayılan etkileyici ses ile en kaliteli sinema deneyimini sunuyor.
Yeni MacOS işletim sisteminin adı Mojave olarak belirlendi. MacOS Mojave kullanıcıları, masaüstünün görünümünü karartılmış bir renk düzenine dönüştürmek için karanlık moduna geçerek kullanıcı içeriğini odak noktasına getirip kontrollerin arka planda kalmasını sağlayabiliyor.


Walkie-Talkie özeliğiyle konuşmanın alternatif yollarını sunan Apple Watch, yeni gelen güncellemeyle eklediği spor aktiviteleri adından söz ettiriyor.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar