Dijital hayat güncelleme istiyor

Akıllı telefonları kutusundan çıkardığınızda kusursuz haline asla ulaşmıyorsunuz. Telefonu satın aldığınız ilk ay bile hemen bir güncelleme sürümü sizi bekliyor. Bunun sebebi kullanıcı...

Akıllı telefonları kutusundan çıkardığınızda kusursuz haline asla ulaşmıyorsunuz. Telefonu satın aldığınız ilk ay bile hemen bir güncelleme sürümü sizi bekliyor. Bunun sebebi kullanıcı sayısının milyonları bulmasıyla yazılım hataları, pil tüketimi, ısınma, güvenlik açıkları ve performans kaybı gibi sorunların ortaya çıkıyor olması. Üstelik hayatımıza giren sadece akıllı telefonlar olmadığı için akıllı giyilebilir cihazlar, ev elektroniği cihazları, otomobiller ve neredeyse internete bağlı tüm cihazlar bu güncellemelerden etkileniyor. Yani güncellemeler dijital hayatın bir parçası.

ARTIK SIR KALMADI
Apple, iPhone, Apple Watch, Apple TV ürünlerinin yeni modellerini piyasaya sürmeden haziranda düzenlenen geliştiriciler konferansında (WWDC) güncel iOS işletim sisteminin beta sürümünü açıklıyor. Uygulama geliştiriciler güncel sürüme göre hazırlıklarını yapıyor. Aksesuvarlar ve uygulamalardaki güncellemeler hazırlanıyor. Her yıl daha fazla uygulama ve daha fazla aksesuvar yüzünden güncellemeler sırasında yeni cihazların sahip olacağı yetenekler bu toplantılarda ortaya çıkıyor. Ürünlerden önce işletim sistemleri güncelleniyor. Bu yüzden her yıl ürünlerin üstündeki sır perdesi, gelişticiler buluşmasında aralanıyor.

GÜNCELLEMEZSEK NE OLUR?
Akıllı cihazlar hayatımızı kolaylaştırırken, güncellemeler hataların önüne geçiyor. Kullandığımız cihazların hataları ve performans kayıpları güncellemelerle ortadan kalkıyor. En önemlisi de güvenlik açıkları da güncellemelerle gideriliyor. Yani güvenlik ve performans için güncelleme şart.

AÇIK PLATFORM
Google her yıl mayısta düzenlediği geliştiriciler zirvesinde güncel Android işletim sisteminin yeniliklerini açıklıyor. Telefon, akıllı saat ve bileklik gibi giyilebilir cihazlarda ve ev elektroniği cihazlarında kullanılan işletim sistemlerinde güncellemeler açıklanıyor. Android ekosistemi açık platform olduğundan daha çok ürün ve dijital cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Yani Google'ın güncellemelerinden daha fazla ürün etkileniyor. Bu durum internete bağlı cihazlara en çok yatırım yapan Amazon için de geçerli. Amazon, ev elektroniği, internete bağlı cihazlar konusunda alanını büyütüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 24 Okunma Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor 22 Mart 2024 | 33 Okunma Yeni nesil teknolojilerle 15 Turcon adayı sahnede 08 Mart 2024 | 50 Okunma Yapay zeka ile iş birliğinden başka yol yok 03 Mart 2024 | 49 Okunma Romanya’da siber saldırıda 100 hastanenin sistemi çöktü 16 Şubat 2024 | 42 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar