Akıllıya bakılıyor ekonomik alınıyor

Tüm akıllı telefon markaları Pro, Plus gibi üstün özelliklere ve yeteneği sahip modellerle dikkat çekse de ekonomik ve yetenekleri sınırlı telefonların satış oranı daha yüksek. Büyük...

Tüm akıllı telefon markaları Pro, Plus gibi üstün özelliklere ve yeteneği sahip modellerle dikkat çekse de ekonomik ve yetenekleri sınırlı telefonların satış oranı daha yüksek. Büyük ölçüde ithalata dayalı sektörde fiyat duyarlı müşterilerin oranı yüzde 60'ın çok üstünde bulunuyor. Dövizdeki dalgalanma sırasında tüketiciler ya alım kararını erteliyor ya da benzer özelliklere ve tasarıma sahip erişilebilir fiyatta telefon modelini tercih ediyor.
Türkiye'de erişilebilir fiyatlarda yarışın çok sert olmasının bir sebebi de yerli markalar. Akıllı telefonlardaki fiyatlar yerli markaların rekabet avantajı yüzünden vergiye rağmen uygun fiyatlar oluşmasına sebep oluyor.
Vestel Venus, General Mobile, Casper gibi yerel markaların deneyimleri ve yetenekleri arttıkça küresel rakiplerine kök söktürüyor. Apple iPhone X fiyatını yüksek bulanlara, önceki modelleri ve iPhone SE gibi küçük ekran alışkanlığı olan kullanıcılara ekonomik öneriler sunuyor. Samsung Galaxy serisinde amiral gemisi Note 8 veya S9 alamayanlar için A ve J serisi modellerle tüketiciye uygun fiyat sunuyor. Son olarak Çinli Huawei de P20'nin önce Lite modelini piyasaya sürüyor. 19:9 oranında 5.84 inç IPS LCD ekran taşıyan P20 Lite, Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle çalışıyor.

ERİŞİLEBİLİR FİYAT POLİTİKASI
Arka yüzünde çift kamera barındıran cihaz, derinliği algılıyor ve portre modunda çekim yapmayı mümkün hale getiriyor. 3 bin mAh bataryadan güç alan Huawei P20 Lite, sekiz çekirdekli Kirin 659 işlemcisi, 4GB RAM, 64 GB depolama, microSD ile 256GB'a kadar genişletilebilir depolama kapasitesine sahip. Fiyatı amiral gemisi modellerinde olduğu gibi 5 bin TL civarında değil, 2 bin 500 TL altında fiyatla satılıyor.

İPHONE'UN ÇENTİK MODASI ARTIYOR
Önce Asus, sonra Huawei ve şimdi de yeni telefon modelleri iPhone X çentiğine sahip ekran tasarımlarıyla karşımıza çıkıyor. Markalar bu benzerlikten çok rahatsız değil, aksine bizim çentik oranımız daha küçük diyorlar. Aslında bu tasarımın en önemli sebeplerinden biri de uygulama geliştiricilerin Apple'ın değişikliğine hızlı uyum gösterme çabasından faydalanması oluyor. En önemlisi de tüketicinin dikkatini çekecek ekran büyüklüğünü ve tasarımı yakalamak.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 37 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 26 Okunma Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor 22 Mart 2024 | 34 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar