Instagram’ın yatırımcısı Insider’ı seçti

Aldığı Seri B yatırımıyla 100 milyon dolarlık değerlemeye ulaşan Insider, dijital ortamda müşteri edinme ve elinde tutma araçları sunuyor. Insider platformu sadece Türkiye'de değil, küresel pek çok...

Aldığı Seri B yatırımıyla 100 milyon dolarlık değerlemeye ulaşan Insider, dijital ortamda müşteri edinme ve elinde tutma araçları sunuyor. Insider platformu sadece Türkiye'de değil, küresel pek çok şirkete kullanım şansı veriyor. Sequoia Capital önderliğinde gerçekleşen 11 milyon dolarlık yatırım turunda Insider'ın değerinin 100 milyon dolara yakın olduğu söyleniyor. Girişim kurumların, yeni nesil dijital müşteriyi tanıma, hızlı çözümler oluşturup hayata geçirme konusunda önemli tecrübe ve yapay zeka dahil olmak üzere pek çok güncel teknoloji yeteneğine sahip.

KİŞİYE ÖZEL DENEYİM
Insider platformu, derin öğrenme, yapay zeka, makine öğrenme algoritmalarıyla yetenekleri geliştiriyor. Kurumların mobil uygulama platformlarında müşteri hareketlerini anlık eğerlendirip harekete geçebileceği araçlar sunuyor. San Francisco merkezli Crunchbase tarafından ABD dışındaki en iyi üç kadın CEO'su arasında gösterilen Insider'ın Kurucu Ortağı ve CEO'su Hande Çilingir, yeni ekonomideki deneyim kavramına vurgu yaparak, şunları anlattı: "Müşteriler markalara bağlı kalmak için daha kişisel ve pürüzsüz deneyimler talep ediyorlar. Herkese kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak için müşteri davranışını anlamayı ve tahmin etmeyi sağlayan gelişmiş yapay zeka ve makine öğrenme teknolojileri gerekli. Biz bu araçları kolay kılacak çözümler üretiyoruz."

DEV FONUN TÜRKİYE'DE İLK YATIRIMI INSİDER
Sequoia Capital bugüne kadar 250'den fazla şirketin halka arz ve satın alımlarını sağladı. Bugüne kadar yapılan en büyük satın alımlardan biri Sequoia'nın yatırımcısı olan WhatsApp'in Facebook'a satılması oldu. Galata Business Angels (GBA) yatırım ortaklığının 2014'te yapmış olduğu yatırımın ardından 2018 yılındaki 3 milyon dolarlık çıkışı, 30 kat çarpanla Türkiye'de şimdiye kadar gerçekleşen en büyük melek yatırımcı çıkışı oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 24 Okunma Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor 22 Mart 2024 | 33 Okunma Yeni nesil teknolojilerle 15 Turcon adayı sahnede 08 Mart 2024 | 50 Okunma Yapay zeka ile iş birliğinden başka yol yok 03 Mart 2024 | 49 Okunma Romanya’da siber saldırıda 100 hastanenin sistemi çöktü 16 Şubat 2024 | 42 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar