Ezber bozan girişimler

İnsanların sohbet ve seyahat etme, sağlık, yemek yeme, eğlence ve eğitim alışkanlıkları değişiyor. Teknoloji girişimleri insanların dijital ortamdaki tepkilerini hızlı takip edip çözüm...

İnsanların sohbet ve seyahat etme, sağlık, yemek yeme, eğlence ve eğitim alışkanlıkları değişiyor. Teknoloji girişimleri insanların dijital ortamdaki tepkilerini hızlı takip edip çözüm geliştirerek hayatta kalmayı başarıyor. Girişimlerin çok azı başarılı olurken, başarısız olanlar yeni bir girişim için tecrübe kazanıyor. Otomobil arıza yapmadan sorun çıkaracak sensörler, artık yapay zekâ sayesinde hızlı bir şekilde değiştirilebiliyor. Sağlığımızla ilgili verileri toplayan akıllı saat sayesinde acil durum olduğunda önlem alabiliyoruz. Yeni dijital alışkanlıklar kazanmamıza sebep olan akıllı telefonlar, dijital kameralar, aksiyon ve 360 derece kameralar, sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojileri hayatımıza yeni bakış açıları kazandırıyor.

SOSYAL ÇIKTILARI OKUYUN
Mühendislerin ayrı, sosyal bilimcilerin ayrı departmanlarda çalıştığı dönemler geride kalıyor. Artık dijital projelerde sosyal bilimlerden gelen insanlarla mühendisler birlikte çalışıyor. Departmanlar geride kalırken takımlar dijital iş yapma ve sosyal çıktıları okuma yetenekleri sayesinde kendileri geliştirmek zorunda kalıyor. Bunun için farklı disiplinlerden insanlar birlikte çalışmak zorunda kalıyor. Girişimcilerin ve kurumların BiTaksi, Uber, Sinemia, Netflix, Dergilik gibi projeleri tüketici alışkanlıklarını değiştiriyor.

İNOVASYON ADIMI
İnovasyon başlıklı bir sayfa ilk kez SABAH Ekonomi sayfalarında yayınlanıyor. Ülkelerin, kurumların, yeni teknolojilerin ve girişimlerin inovasyon yeteneklerine pazar günü yayımlanacak ONHAYAT İnovasyon sayfalarında yer vereceğiz.

SAĞLIĞIMIZ BİLEĞİMİZDE
Akıllı saatler, bileklikler ve bantlar artık anlık sağlık verilerini toplayarak bireylerin olağandışı anlarının ortaya çıkmasına katkı sağlıyor. Üstelik bazı hastalıklarda verilerin toplanmasına katkı sağlıyor. İnsanları paranoyak hale getirmeden, kalp ritmi, tansiyon, adım, mesafe gibi bilgiler bilinçli spor alışkanlığının gelişmesine katkı sağlıyor.

İNOVATİF ÜRÜN

Akıllı yatak indirilip okunuyor teknolojisi
Kişiselleşen dünyada çiftler aynı yatakta olsa da talepler farklı olabiliyor. SleepIQ şirketi tarafından geliştirilen akıllı yatak Number 360, kişiye özel forma kavuşturulabiliyor. Akıllı telefon üzerinden yapılan düzenlemeler çiftin ihtiyaçlarına göre düzenlenebiliyor. Örneğin, başını daha yüksekte isteyen bir eş diğerine göre farklı bir pozisyonda uyuyabiliyor. Las Vegas'ta düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2018 etkinliğinde sergilenen yatak "İnovasyon Ödülü" almaya hak kazandı. Yatak horlama problemi olanlara yatış açısını ayarlama olanağı sunarken, ayaklarını sıcak isteyenler için de yatağın ısınmasını sağlıyor. Ayrıca telefonunuzla kurduğunuz saatte sizi tatlı tatlı uyandırmayı başarıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 24 Okunma Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor 22 Mart 2024 | 33 Okunma Yeni nesil teknolojilerle 15 Turcon adayı sahnede 08 Mart 2024 | 50 Okunma Yapay zeka ile iş birliğinden başka yol yok 03 Mart 2024 | 49 Okunma Romanya’da siber saldırıda 100 hastanenin sistemi çöktü 16 Şubat 2024 | 42 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar