Girişimcilere yatırım yapacaklar

Mobil operatörlerin ve telekom altyapısı sunan şirketlerin hayatta kalması için önemli bir dönüşüm yaşıyoruz. Operatörler eski güzel kârlı günlerini mumla ararken, sürekli artan fiyat...

Mobil operatörlerin ve telekom altyapısı sunan şirketlerin hayatta kalması için önemli bir dönüşüm yaşıyoruz. Operatörler eski güzel kârlı günlerini mumla ararken, sürekli artan fiyat baskısı ve rekabet, Nokia, Siemens, Cisco, Ericsson, Huawei gibi devleri olumsuz etkiliyor. Mobil ve sabit altyapı birleşirken operatörler internet devlerinin karşısında hayatta kalmak için kendi girişim ekosistemlerini yaratmaya çalışıyor.

Barselona'da GSM Birliği tarafından düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde, operatörlerin 5G yatırımlarından önce hayatta kalmak için doğru adımları atmasının şart olduğuna vurgu yapıldı. 2020'de 8 milyar SIM kart üzerinden ağa bağlanacak abonenin bulunacağı pazarda, operatörler farklı yöntemler deniyor. İnsan kaynağı, finans ve yönetim kabiliyetleri açısından iki farklı yöntem deneyen Turkcell ve Türk Telekom, Mobil Dünya Kongresi'nde hedeflerini tanıtırken, küresel işbirliği anlaşmalarına imza attı.

YATIRIM ŞİRKETİ KURDULAR
Turkcell ve Türk Telekom'un gelecek planları farklı görünse de iki kurumun da ana stratejisini girişimciye odaklanmak oluşturuyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar