Yapay zekâ ve robot şovu başlıyor

Dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2018 (Consumer Electronic Show), 9 Ocak Salı günü Las Vegas'ta kapılarını açıyor. Sanal ve artırılmış gerçeklikten sağlık...

Dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2018 (Consumer Electronic Show), 9 Ocak Salı günü Las Vegas'ta kapılarını açıyor. Sanal ve artırılmış gerçeklikten sağlık teknolojilerine, tüketici elektroniğinden otomotive 4 binden fazla şirketin katıldığı fuar 12 Ocak'a kadar açık olacak. CES Fuarı'nı ziyaret etmesi beklenen 200 bin katılımcı, Google ve Amazon'un sesli asistan konusunda bilek güreşine şahitlik edecek.

4K VE 8K YARIŞI BAŞLIYOR
Fuarın ana ürünleri arasında yine televizyonlar bulunacak. OLED ve QLED yarışının dışında tüm içerikler 4K ve 8K olarak karşımıza çıkacak. Güney Koreli LG ve Samsung yine başı çekerken, Çinli üreticiler sahip oldukları markalarla CES 2018'e çıkarma yapacak. Sadece televizyonlar değil, projektörler de 4K çözünürlükle duvarları süslemeye başlayacak. Televizyonlarda artırılmış gerçeklik görüntüleri konusunda oyun konsolları dışında telefonlardaki içeriği de kullanıyorlar. Sürücüsüz ve elektrikli otomobiller ve insansız hava araçların fuarın dikkat çeken diğer bir ürünü de olacak.



SÖZDEN ANLAYAN ROBOTLAR
Fuarda dikkat çeken şeylerin başında robotlar geliyor. Çocuklarınıza oyun arkadaşlığı yapan ve aynı zamanda kamera olarak da kullanılan robotlar günlük hayatı değiştirmeye aday olduklarını gösterecek.



YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 24 Okunma Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor 22 Mart 2024 | 33 Okunma Yeni nesil teknolojilerle 15 Turcon adayı sahnede 08 Mart 2024 | 50 Okunma Yapay zeka ile iş birliğinden başka yol yok 03 Mart 2024 | 49 Okunma Romanya’da siber saldırıda 100 hastanenin sistemi çöktü 16 Şubat 2024 | 42 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar