5G devrimi kapıda

Yapay zeka, nesnelerin interneti, fiber hızında 5G mobil internetle ilgili, sosyal medya ve medyada felaket senaryoları hemen paylaşılıyor. Ama fırsatlar ve yeni teknolojilerin sağlayacağı eşitleyici güç unutuluyor. Biz de biraz...

Yapay zeka, nesnelerin interneti, fiber hızında 5G mobil internetle ilgili, sosyal medya ve medyada felaket senaryoları hemen paylaşılıyor.
Ama fırsatlar ve yeni teknolojilerin sağlayacağı eşitleyici güç unutuluyor.
Biz de biraz iyiliğin reklamını yapalım.
2019 yılında dünyadaki insanların yarısından fazlasının; yani dünya nüfusunun yüzde 53'ünün elinde akıllı telefon olacak.
5G için senaryolar da gelecek yıldan itibaren hayata geçmeye başlıyor. Çin ve ABD'li firmaların başını çektiği gelecek senaryoları, eğitimden üretime, sağlıktan akıllı şehirlere kadar her tür alışkanlığı değiştirecek.

?SNAPDRAGON 845 GELİYOR
ABD'de bir öğretmenin, Karadeniz'in bir köyünde İngilizce eğitimi verdiğini düşünün.
Hem de evinden çıkmadan. Ya da Türkiye'deki bir doktorun, binlerce kilometre uzaklıktaki Afrika'da bir hastayı ameliyat ettiğini düşünün.
Yaşanacak bir doğal felaketi makineler tüm telefonlara ulaşarak uyaracak. Kötü senaryolar farkındalık yaratsın ama iyi senaryolar çoğalırsa, iyilik kazanır.
Dünyanın en büyük mobil işlemci üreticisi Qualcomm, uzman teknoloji gazetecilerini her yıl bir araya topluyor.
Qualcomm Tech Summit etkinliğinde bu yıl, mobil dünyanın geleceği ve önümüzdeki yıl akıllı telefonlarda kullanılacak Snapdragon 845 platformu tanıtıldı.

DAHA ÇOK YAPA ZEKA
Platformun sahip olduğu yetenekler, 2018 yılında ortaya çıkacak akıllı telefonların özellikleri hakkında ipucu verdi. Toplantılarda önemli detaylar vardı. Hızlı şarjla 15 dakikada pillerin yüzde 50'si şarj olacak. Daha az pil tüketimi, daha fazla yapay zeka, artırılmış ve sanal gerçeklik senaryoları daha fazla telefon destekleyecek.
Sesli asistanlar, daha yetenekli oluyor ve ses kalitesi uzaklık hissini ortadan kaldırıyor.
Peki bunu nasıl yapıyor? Qualcomm, sesli asistan teknolojisini kolaylaştıracak yapay zeka yeteneklerini yeni Snapdragon 845 platformuna taşıy...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 37 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 26 Okunma Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor 22 Mart 2024 | 34 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar