Dizüstünde 2018 modası Dizüstünde 2018 modası

Sürekli internete bağlı, 20 saatin üstünde HD video izleme şansı veren pil ömrü ve her an kullanıma hazır dizüstü bilgisayarlar 2018'de vitrine çıkıyor. Yeni dizüstü bilgisayarlar ve telefonların...

Sürekli internete bağlı, 20 saatin üstünde HD video izleme şansı veren pil ömrü ve her an kullanıma hazır dizüstü bilgisayarlar 2018'de vitrine çıkıyor. Yeni dizüstü bilgisayarlar ve telefonların özellikleri Qualcomm Tech Summit etkinliğinde tanıtıldı. Qualcomm ve Microsoft işbirliğiyle ortaya çıkan sürekli internete bağlı bilgisayarların tanıtılan ilk modelleri HP Envy x2, Asus NovaGo oldu. Lenovo, Ocak 2018'de düzenlenen dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES'te ürünü tanıtacak. Akıllı telefonlarla yakalanan sürekli ağa bağlı olma ve kullanıma her an hazır olma alışkanlığı dizüstü bilgisayarlara da taşınıyor. Tüketicinin bir dizüstü bilgisayarda hayal ettiği 2 şeyden birinin pil, diğerinin de sürekli hızlı internet bağlantısı olduğunu belirten Qualcomm yetkilileri, "Sürekli İnternete Bağlı Bilgisayar" platformu konusunda Microsoft ile işbirliği yaptıklarını açıkladı.

DEVLERİN İŞBİRLİĞİ
Qualcomm Snapdragon "Sürekli İnternete Bağlı Bilgisayar" platformuna, Gigabit LTE hızlarını sunmasının yanı sıra, AMD Ryzen Mobile işlemcilerin yüksek hızlı performansı, akıcı grafik işleme ve üstün verimliliğine sahip bilgi işlem platformları oluşturmasında yardımcı olacak. Böylece işbirliği sayesinde platform yüksek performansı dizüstü ve masaüstünde sunacak. Mobil işlemciler konusunda geciken Intel, bu işbirliğine nasıl yanıt vereceğini heyecanla bekliyoruz.

ALIŞKANLIKLARLA UYUMLU
Ekranı akıllı telefon ve tabletler gibi her an açık, 20 saatin üstünde pil ömrü ve sürekli ağa bağlı dizüstü bilgisayar platformunun ortaklığını Microsoft ve Qualcomm yapıyor. Aslında platform değişen yaşam tarzına uyumlu ürünler çıkarmanın bir sonucu. Platform sayesinde dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar gibi sürekli açık olacak. Her an işlem yapmaya hazır olacak. Sürekli İnternete Bağlı Bilgisayar Platformu, telefon ve tablete kayan kullanıcıları yeniden dizüstü bilgisayar ekranına ikna etmeyi hedefliyor.

TABLET VE DİZÜSTÜ OLARAK KULLANIMA HAZIR ÜRÜN
HP Envy x2 tüm gün kullanılacak sürekli internete bağlı bilgisayar platfomunun ürünlerinden biri olacak. Yaklaşık 1.2 kg ağırlığa sahip ürünün 6.9 mm inceliğinde ve 12.3 inç ekranı iyi bir kullanım rahatlığı sunuyor. 20 saatin üstünde video izlemenin mümkün olduğu Envy x2, her an kullanıma hazır ve internete Nano SIM veya elektronik SIM ile bağlı olacak. 2018 bahar aylarında piyasaya sunulması beklenen ürün Windows 10 işletim sistemi ve Qualcomm Snapdragon 835 mobil PC platformuyla geliyor.

TELEFON HIZINDA İKİSİ BİR ARADA
Asus NovaGo gigabit internet bağlantı hızına sahip ilk sürekli internete bağlı bilgisayar olmayı hedefliyor. Yani telefonlar gibi dizüstü bilgisayarlar da yüksek hızda internet bağlantısına sahip olacak. WiFi ağı aramak zorunda kalmıyorsunuz. Nano veya eSIM ile kullanılabiliyor. 1.3 kg ağırlığa, 4 GB belleğe, HDMI ve USB girişine sahip Asus NovaGo 599 dolarlık giriş seviyesi fiyatıyla vitrine çıkacak.

YENİ İŞLEMCİ 2018'DE YENİ TELEFONLARDA
Qualcomm yetkilileri 2017-2021 yılları arasında 8.6 milyar telefonun piyasaya sürülmesinin beklendiğini açıkladı. 2019'da 5G'nin gerçeğe dönüştüğünü göreceğiz. Snapdragon 845 platformu da ilk kez tanıtıldı. Muhtemelen Samsung S9 Snapdragon 845 platformunu tüm dünyada ilk kullanan telefon olurken, Çin, Hindistan gibi ülkelerde Çinli Xaomi MiMix 2 üründe kullanabilir. Güney Koreli Samsung ve Çinli Xaomi önümüzdeki dönemde bu platforma ait ürünleri piyasaya süreceklerini açıkladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 24 Okunma Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor 22 Mart 2024 | 33 Okunma Yeni nesil teknolojilerle 15 Turcon adayı sahnede 08 Mart 2024 | 50 Okunma Yapay zeka ile iş birliğinden başka yol yok 03 Mart 2024 | 49 Okunma Romanya’da siber saldırıda 100 hastanenin sistemi çöktü 16 Şubat 2024 | 42 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar