5G hızında gözlüklerle kaleye geçtim!

5G'yi anlatmak teknolojiden sorumlu yazarın boynunun borcudur. Londra'da Huawei tarafından düzenlenen Küresel Mobil Genişbant Zirvesi'nde Çin'den Kanada'ya Japonya'dan Londra'ya dünyanın her yerinden operatörlerin tepe yöneticileri 5G...

5G'yi anlatmak teknolojiden sorumlu yazarın boynunun borcudur. Londra'da Huawei tarafından düzenlenen Küresel Mobil Genişbant Zirvesi'nde Çin'den Kanada'ya Japonya'dan Londra'ya dünyanın her yerinden operatörlerin tepe yöneticileri 5G geçiş senaryolarını konuşmak üzere toplandı. Kafanızı çok teknik bilgilerle doldurmak yerine, 5G sayesinde VR gözlükle sanal dünyaya gecikmesiz bakan mini futbol sahasındaki kaleciliğimi paylaşacağım. Anlayacağınız, sanal bir futbol oyununun animasyon karakterlerini anlık olarak canlandırdık, deneyimledik.
Yani şutu atan ve tutan, aslında televizyonda anlık olarak yayınlanan bir animasyon karakterlerini canlandırıyordu. Tek tek anlatalım. Önce gecikmesiz ne demek ondan başlayalım. Yayında gecikme olursa, top geçtikten sonra yalandan atlayan kaleciye dönerdik.

Oysa gerçekte topu futbolcu dürttükten sonra topun şiddetini ve yönünü 1 milisaniye gecikmeyle yani gecikmesiz görebiliyorsanız topu yakalıyorsunuz. Gecikmesiz gelen görüntü sayesinde atılan şuta hem sanal hem gerçek ortamda hızlı refleks gösterip topu yakalıyorsunuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 37 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 26 Okunma Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor 22 Mart 2024 | 34 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar