Yarını kodlayanlar buluştu

Risk sermayesi ve teknoloji girişimlerinin kalbi olan San Francisco'da düzenlenen Mobile Dünya Kongresi Amerika (Mobile World Congress Americas) etkinliği telekomu, teknoloji devlerini ve girişimcileri bir araya getirdi.12 ile 14 Eylül arasında düzenlenen ve...

Risk sermayesi ve teknoloji girişimlerinin kalbi olan San Francisco'da düzenlenen Mobile Dünya Kongresi Amerika (Mobile World Congress Americas) etkinliği telekomu, teknoloji devlerini ve girişimcileri bir araya getirdi.
12 ile 14 Eylül arasında düzenlenen ve Türkiye'den telekom operatörlerinin üst düzey yöneticilerinin de katıldığı fuarda, Argela'nın ABD'de kurduğu NETSIA girişimi Open Network Foundation ile birlikte 4FNY (4 Years From Now) girişim ekosistemi etkinliği içerisinde yer aldı.
Etkinlikte, 5G mobil altyapı çözümleri, robotik teknolojileri, yapay zeka (AI), nesnelerin interneti (IoT) ve Endüstri 4.0 girişimleri öne çıktı.
Verizon üst düzey yöneticisi Ronan Dunne toplantının açılış töreninde yaptığı konuşmada, 5G altyapısının yaratacağı ekonomiden çarpıcı örnekler verdi. 2035 yılına geldiğinde 5G şebekesinin küresel ekonomide 12 trilyon dolarlık büyüme yaratılmasına katkı sağlayacağını belirten Dunne, "Bu teknoloji 22 milyon yeni iş yaratılmasında öncü rol üstlenecek. Mobil endüstriyle birlikte önemli sorumluluk alanları oluşacak" diye konuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar