Türkiye’de fiyatlar ucuz olmasına rağmen tüketim düşük

Satınalma Gücü Paritesi'ne göre, Türkiye’de fiyatlar Avrupa ülkelerine göre düşük.Fiyatlar düşük, ama halkın gelirleri de düşük. Halkın geliri düşük olduğu için halkın...

Satınalma Gücü Paritesi'ne göre, Türkiye’de fiyatlar Avrupa ülkelerine göre düşük.
Fiyatlar düşük, ama halkın gelirleri de düşük. Halkın geliri düşük olduğu için halkın tüketim harcamaları da düşük.

Satınalma Gücü Paritesi, aynı mal ve hizmet sepetine (Örneğin Ayşe Hanım Teyze’nin harcama sepetine) farklı ülkelerde ve değişik para birimi ile yapılan ödemelerin arasındaki farkı ortaya koyuyor.

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi, her yıl Avrupa ülkelerinin milli gelirlerini, kişi başı milli gelirlerini, kişilerin tüketim harcamalarını Satınalma Gücü Paritesi ile hesaplıyor. Böylece ülkelerdeki yaşam koşullarının birbiriyle karşılaştırma imkanı ortaya çıkıyor..

2016 yılında Satınalma Gücü Paritesi’ne göre kişi başına gayri safi yurtiçi hasılada Avrupa ülkeleri ortalaması 100 iken, Türkiye'de 64 oldu.

Satınalma Gücü Paritesi’ne göre Türkiye’de kişi başı milli gelir Avrupa Birliği ortalamasının %36 altında.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk çeyrekte 11.8 milyon kişi seyahate çıktı 07 Ağustos 2018 | 135 Okunma Domatesin başlıca zararlıları (Özellikle Rusları rahatsız eden domates zararlıları) 06 Ağustos 2018 | 285 Okunma 40 yılda ne değişti? 03 Ağustos 2018 | 251 Okunma Ertelenen zamlar ekonomiye büyük yük getiriyor 02 Ağustos 2018 | 502 Okunma Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre %30.1 arttı 01 Ağustos 2018 | 172 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar