Turizmcilerin gelirleri düşüyor, kredileri artıyor

Turizm sektöründe ilginç gelişmeler yaşanıyor. İşletmelerin gelirleri düşüyor.Bankalar sektöre her yıl giderek daha fazla kredi veriyor. Buna karşı ödenmeyen kredi oranlarında gerileme var!Turizm eski...

Turizm sektöründe ilginç gelişmeler yaşanıyor. İşletmelerin gelirleri düşüyor.

Bankalar sektöre her yıl giderek daha fazla kredi veriyor. Buna karşı ödenmeyen kredi oranlarında gerileme var!

Turizm eski bakanlarından Bahattin Yücel, turizm sektöründe müşteri profilindeki değişimin, turizm gelirlerinin düşmesine yol açtığına dikkat çekiyor.

Turizm Gazetesi’nde yayınlanan yazısında Bahattin Yücel diyor ki; “Giriş sayıları ve gelir açısından kötü denecek kadar verimsiz geçen 2017 sezonunun ardından, bir bölümü zorlama izlenimi uyandıran hayli iyimser beklentilerle 2018 yılına girdik.
 
Rus pazarında sağlanan sayısal artışın dışında, özellikle AB ülkelerinde uğradığımız kayıplar, izlenen dış  politikaya verilen tepkilerden kaynaklansa da;

Dünya sıralamasında önemli bir yerde bulunan Türkiye, giderek farklı bir talep segmentine sürükleniyor.
 
Türkiye ucuz tatil ülkesi olarak tanıtılır oldu.

“Ucuz Güneş, Deniz ve Kum Merkezi” sloganı öne çıktı. Daha önce AB ağırlıklı olan hedef pazar, Rusya ve bazı Ortadoğu ülkeleriyle sınırlı hale geldi.
 
Batılı varlıklı turist talebi, yılın 2 ayında Temmuz ve Ağustos  aylarına yoğunlaşıyor. Son 2 yıldır Batılı tur operatörleri, bu iki ayda İtalya, İspanya, Yunanistan, Hırvatistan’da yatakları doldurduktan sonra, Türkiye pazarını kullanmaya başladılar. Bu iki ayda Türkiye, büyük kapasitesi ve baskı altına alınmış fiyatlarıyla, yüksek müşteri portföyüne sahip operatörler için karlılık sağlayan, bir destinasyon haline geldi.
 
Bu yıl Rusya dışında, özellikle İngiltere pazarında gözlenen talep artışının asıl nedeni işte bu 60 günlük  zaman diliminden en üst düzeyde yararlanma isteğinden kaynaklandı.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk çeyrekte 11.8 milyon kişi seyahate çıktı 07 Ağustos 2018 | 134 Okunma Domatesin başlıca zararlıları (Özellikle Rusları rahatsız eden domates zararlıları) 06 Ağustos 2018 | 284 Okunma 40 yılda ne değişti? 03 Ağustos 2018 | 251 Okunma Ertelenen zamlar ekonomiye büyük yük getiriyor 02 Ağustos 2018 | 502 Okunma Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre %30.1 arttı 01 Ağustos 2018 | 172 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar