Teşvikler gerçekten “Süper”

Yatırım teşviklerinin amacı, belli destekler olmadan gerçekleştirilemeyecek yatırımların gerçekleştirilmesini sağlamak.Yatırımcı tarafından hazırlanan, fakat değişik maddi yükler sonucu...

Yatırım teşviklerinin amacı, belli destekler olmadan gerçekleştirilemeyecek yatırımların gerçekleştirilmesini sağlamak.

Yatırımcı tarafından hazırlanan, fakat değişik maddi yükler sonucu uygulanamayan projeler, teşvik ile uygulanabilir hale gelebiliyor.

Ülke yararına olacak yatırımların gerçekleşmesini sağlamak arayışında hükümet belli projeler için yatırımcıları özendiriyor.

Teşvik tedbirleri hemen her ülkede uygulanıyor. Bazı ülkeler teşvikleri sınırlı, bazıları yaygın uyguluyor.

ABD’de bazı eyaletler, AB’de bazı ülkeler “büyük ölçekli sanayi projeleri”ni eyaletlerine, ülkelerine çekmek için süper-süper teşvikler uyguluyor. Örneğin; bir otomotiv fabrikasının, kimya tesisinin belli bir yerde kurulmasını sağlamak için çok yönlü (arazi, vergi, gümrük) teşvikler uygulanıyor.

Bizde ekonomide teşvik uygulaması ”Yabancı Sermayeyi Teşvik Kanunu" ile başladı. Planlı dönemde “sanayinin ve ihracatın teşviki” için yaygın uygulama yapıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk çeyrekte 11.8 milyon kişi seyahate çıktı 07 Ağustos 2018 | 134 Okunma Domatesin başlıca zararlıları (Özellikle Rusları rahatsız eden domates zararlıları) 06 Ağustos 2018 | 284 Okunma 40 yılda ne değişti? 03 Ağustos 2018 | 251 Okunma Ertelenen zamlar ekonomiye büyük yük getiriyor 02 Ağustos 2018 | 502 Okunma Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre %30.1 arttı 01 Ağustos 2018 | 172 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar