Sofralık, mis gibi tarla domatesi 40 krş.

Domatesin tam mevsimi. Çok kişinin özlemi “sofralık-mis gibi kokan tarla domatesi”… Ne var ki pazarlarda, marketlerde bu gibi domatesi bulmak zor. Pazarlarda, marketlerde domates fiyatı da 4 TL'nin altına inmedi.Bu anlatılanlar domates...

Domatesin tam mevsimi. Çok kişinin özlemi “sofralık-mis gibi kokan tarla domatesi”… Ne var ki pazarlarda, marketlerde bu gibi domatesi bulmak zor. Pazarlarda, marketlerde domates fiyatı da 4 TL'nin altına inmedi.

Bu anlatılanlar domates konusunun “Şehir –Tüketici” penceresinden görüntüsü.

Ama bu “Şehir-Tüketici” penceresinden görüntüsünün arkasında bir de “Tarla-Üretici “ penceresinden görüntüsü var.

Tarlada durum nedir? Üreticinin durumu nedir? Öğrenmek için Menemen Ziraat Odası Başkanı Metin Karagöl ile görüştüm.

Metin Karagöl’ün anlattığına göre, Menemen’de domatesler olgunlaştı. Ama talep yok. Üretici domatesini yok parasına satmak zorunda kalıyor. Hatta satamadığından domatesler tarlada kalıyor.

Genel olarak Menemen’de 10 bin dönüm alanda domates yetiştiriliyor. Bir dönümden ortalama 7 ton-10 ton domates alınıyor. Yaklaşık 100 bin ton domatesin 2 bin tonu salçalık, 2 bin tonu kurutmalık kalanı sofralık domates.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk çeyrekte 11.8 milyon kişi seyahate çıktı 07 Ağustos 2018 | 134 Okunma Domatesin başlıca zararlıları (Özellikle Rusları rahatsız eden domates zararlıları) 06 Ağustos 2018 | 284 Okunma 40 yılda ne değişti? 03 Ağustos 2018 | 251 Okunma Ertelenen zamlar ekonomiye büyük yük getiriyor 02 Ağustos 2018 | 502 Okunma Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre %30.1 arttı 01 Ağustos 2018 | 172 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar