Sirkemizi, çorbamızı Japonlar yapacak (İyi de biz ne yapacağız?)

Japon Ajinomoto gıda grubu yakında Türkiye piyasasında paketli kuru gıda, toz karışımı gıda, sos, turşu, sirke, makarna gibi ürünlerde tekel duruma gelecek ve ya gelmiş durumda.1909 yılında kurulan Japon Ajinomoto...

Japon Ajinomoto gıda grubu yakında Türkiye piyasasında paketli kuru gıda, toz karışımı gıda, sos, turşu, sirke, makarna gibi ürünlerde tekel duruma gelecek ve ya gelmiş durumda.

1909 yılında kurulan Japon Ajinomoto, yıllık 10 milyar dolar gelire sahip dev bir gıda kuruluşu.

Ajinomoto Türk pazarına yeni yatırım yaparak değil. Daha önce kurulmuş, isim yapmış, marka olmuş firmaları satın alarak hakim oluyor.

Hazır çorba, bulyon, yemek harçları, puding, krem şanti, çikolatalı sos gibi ürünleri bulunan Bizim Mutfak markasının üreticisi Örgen Gıda’nın hisselerini  Ülker’den alan Ajinomoto, Kükrer Gıda’nın da sahibi oldu. Türkiye’nin en önemli gıda üreticileri arasına girdi.

Paketli kuru gıda ve toz karışım üretimi yapan 1981 yılında Bülent Öngen isminde bir kimya mühendisi tarafından kurulan Örgen Gıda 2002 yılında Yıldız Holding bünyesine katıldı. Örgen Gıda, hazır çorba, toz puding, toz tatlı, bulyon, türk kahvesi, kahve karışım ve baharat üretim hatlarıyla Türkiye’nin önde gelen kapasiteli toz gıda üreticisi oldu..

Japon gıda ve gıda malzemeleri üreticisi Ajinomoto, Örgen Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ’nin tamamını 220 milyon liraya almak için Yıldız Holding (Ülker Grubu) ile anlaştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk çeyrekte 11.8 milyon kişi seyahate çıktı 07 Ağustos 2018 | 135 Okunma Domatesin başlıca zararlıları (Özellikle Rusları rahatsız eden domates zararlıları) 06 Ağustos 2018 | 286 Okunma 40 yılda ne değişti? 03 Ağustos 2018 | 251 Okunma Ertelenen zamlar ekonomiye büyük yük getiriyor 02 Ağustos 2018 | 502 Okunma Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre %30.1 arttı 01 Ağustos 2018 | 172 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar