Pancar şekeri ve nişasta bazlı şeker üreten tesisler

Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi tartışmalarında nişasta bazlı şeker üretimi en fazla üzerinde durulan konulardan biri oldu.Türkşeker’in 2016 yılı raporunda pancar şekeri ve nişasta bazlı...

Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi tartışmalarında nişasta bazlı şeker üretimi en fazla üzerinde durulan konulardan biri oldu.

Türkşeker’in 2016 yılı raporunda pancar şekeri ve nişasta bazlı şeker ile bunları üreten şirketler ve kapasiteleri konusunda bilgi veriliyor.

Sakaroz kökenli şeker pancarından üretiliyor. Nişasta kökenli glukoz şurubu, izoglukoz, (yüksek fruktozlu mısır şurupları-HFCS) ve kristal fruktoz mısırdan üretiliyor.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (Türkşeker); Sektörde 25 şeker fabrikasının yanı sıra 4 alkol, 5 makina, 1 elektromekanik aygıtlar, 1 tohum işleme fabrikası ve 1 şeker enstitüsüne sahip.
Amasya Şeker Fabrikası AŞ, Kayseri Şeker Fabrikası AŞ ve Konya Şeker Fabrikası AŞ Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik) bünyesinde özel şirket statüsünde.

Daha önceleri Türkşeker’in “bağlı ortaklığı” statüsünde olan Kütahya Şeker Fabrikası AŞ ve Adapazarı Şeker Fabrikası AŞ’deki Türkşeker’e ait kamu hisseleri özelleştirme programına alınmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk çeyrekte 11.8 milyon kişi seyahate çıktı 07 Ağustos 2018 | 135 Okunma Domatesin başlıca zararlıları (Özellikle Rusları rahatsız eden domates zararlıları) 06 Ağustos 2018 | 285 Okunma 40 yılda ne değişti? 03 Ağustos 2018 | 251 Okunma Ertelenen zamlar ekonomiye büyük yük getiriyor 02 Ağustos 2018 | 502 Okunma Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre %30.1 arttı 01 Ağustos 2018 | 172 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar