Nezih Demirkent’i anarken Didem Demirkent’e alkış

DÜNYA Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent’in, Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi Tasam tarafından “Stratejik Vizyon Sahibi İş İnsanı” olarak ödüllendirildiğini gazetelerde yayınlanan...

DÜNYA Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent’in, Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi Tasam tarafından “Stratejik Vizyon Sahibi İş İnsanı” olarak ödüllendirildiğini gazetelerde yayınlanan haberlerden öğrendik.

Bu vesile ile 5 Ekim 1983 tarihinden bu yana 34 yıldır aynı köşesinde günlük yazılarım yayınlanan DÜNYA’yı öveceğim. 1981 yılında DÜNYA'yı Ekonomi Gazetesi’ne dönüştüren Nezih Demirkent’i anarken Didem Demirkent’i alkışlayacağım.

Ne yapalım, başkalarının başarılarını sergiler ve överken, kendi gazetemizi ve bu gazeteyi kuranların neler yaptığını, ölümünden sonra 2001 yılından bu yana gazetenin nasıl yayınlandığını da anlatmamız gerekir diye düşünüyorum.

Nezih Demirkent ile ilgili bir değerlemedeki anlatımı çok beğenirim. Bu anlatımda deniliyor ki;

”Nezih Demirkent sadece bir gazete kurmadı… O kendisinden sonra da ilkeli ve bağımsız gazetecilik yapmak isteyecek yüzlerce genç gazeteciye huzurlu bir liman inşa etti. Her sabah kapılarına kadar getirilen gazetelerini okuyup dünyanın ve Türkiye’nin ekonomik gündemini takip etmek isteyen on binlerce okuruna sadece ve sadece gazetecilik sundu.”

Nezih Demirkent’in kurduğu DÜNYA’nın özelliği, politik tartışmalara yer ayırmadan, dış ve iç politikadaki gelişmelere yer verirken, dünyada ve Türkiye’de ekonomide olan biteni okuyucularına duyurmak oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk çeyrekte 11.8 milyon kişi seyahate çıktı 07 Ağustos 2018 | 135 Okunma Domatesin başlıca zararlıları (Özellikle Rusları rahatsız eden domates zararlıları) 06 Ağustos 2018 | 286 Okunma 40 yılda ne değişti? 03 Ağustos 2018 | 251 Okunma Ertelenen zamlar ekonomiye büyük yük getiriyor 02 Ağustos 2018 | 502 Okunma Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre %30.1 arttı 01 Ağustos 2018 | 172 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar